Tung förlust i Umeå

Söndagens bortamatch mot Umeå FC slutade med en lika tung som klar förlust med 3-0. Till det ska vi också lägga att Mathias Karlsson räddade en straff i matchens inledning. Det som såg så bra ut i hemmamatchen mot Hammarby TFF, såg vi inte mycket av i den här matchen.

De första 20-25 minuterna av matchen hade Karlstad ett större bollinnehav, men utan att skapa några chanser värda namnet. I 20:e minuten tog Umeå ledningen med 1-0 efter att Cissoko kom helt fri med Matte och lobbade/chippade över honom. 2-0 kom i 25:e minuten av Sandström när det var rörigt i Karlstad straffområde.

I paus gjorde Karlstad ett antal byten för att förändra matchbilden, men de förhoppningarna släcktes redan i 48.e minuten när Spanedahl punkterade matchen med sitt 3-0 mål.

Nu lägger vi den här matchen till handlingarna och blickar framåt mot nästa match som är på pingstafton, lördag den 27 maj. Då möter vi Sylvia på bortaplan.