Publiken enda gläjeämnet när KF föll ”Surt att vi inte bjöd tillbaka

Nästan 1000 på läktarna igen, i strålande solsken.

Allt var upplagt för fotbollsfest på Sola Arena. Men publiken blev tyvärr det enda glädjeämnet…
Matchen slutade med en dundrande knock out-förlust för KF. 1-4 i baken mot tippade topplaget Stockholm Internazionale.

– Så jäkla synd att det blev så här. Men vi ska göra allt för att bjuda tillbaka. Vi ska göra folk stolta och vi kommer att vinna matcher och spela bra fotboll här igen. Som i premiären mot Hammarby, då alla gick hem nöjda och glada, lovar Karlstad Fotbolls tränare Kjell Jonevret efter stjärnsmällen. 

Han ser redan fram emot nästa hemmamatch, mot Friska Viljor.

– Då blir det en match med extra satsningar runt omkring, som vi återkommer till. 

816 personer såg hemmapremiären mot Hammarby och 802 mötte upp nu.

 

Karlstad Fotboll vann hörnstatistiken med 8-7, men utan målmässigt resultat

Backen William Sonntag instämmer med tränare Jonevret och hyllar också publikuppslutningen:

– Väldigt imponerande. Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär. Så surt att vi inte kunde bjuda tillbaka till våra fans. Nu får vi grubbla de närmaste dagarna och sedan skaka av oss det här. Det är många matcher kvar.

Sonntag och de andra hemmaspelarna hade stora svårigheter med de vassa motståndarna och nu har KF släppt in hela nio mål på två matcher.

– Fram till Umeå i förra matchen höll vi nollan i fyra av fem matcher. Vi var kompakta och bra i vårt försvarsspel, men i de sista två har vi inte varit så där skönt aggressiva längre. Stockholm har ett väldigt bra lag och de pingade bollar mellan oss hela tiden. Vi hängde inte ihop som ett lag. Båda lagen sprang ungefär lika mycket, men de som ett lag och vi var och en för sig. Det är aldrig kul att bli så här avslöjade, medger Jonevret.

KF:s första 20 minuter var helt okej. Moustafa Benshi och Lukas Röse skapade varsitt finfint läge.

Istället kom kallduschen och 0-1 i 21:a minuten följt av 0-2 13 minuter senare.

Ett effektivt Stockholm Internazionale med fyra nätkänningar idag

Ett ledningsmål för KF hade troligen gett en annan matchbild. Istället förvandlades hemmalaget till en hjord utan herde och tappade det mesta i sitt spel.

– Vi hamnade i ett mellanläge, varken högt eller lågt. Stockholm fick väldigt bra effekt på sin press och vi blev stressade. Efter 0-2 blev det väldigt jobbigt. Vi var inte ens nära, medger Jonevret.

Sedan säger han stridslystet:

– Detta var vår jobbigaste match hittills, men vi ska tillbaka till vårt dna. Det är 26 matcher kvar. Nu är det jobba, jobba, jobba som gäller. Vi gräver inte ner oss utan ska hitta tillbaka till det vi är bra på.

KF har mött idel topptippade lag i serieöppningen.

– Vi tog fyra poäng mot Hammarby och Eskilstuna. Nu väntar ytterligare ett topplag härnäst, Vasalund. Men då får vi spela på en fin konstgräsplan.

William Sonntag tror stenhårt på årets KF-lag, trots de två senaste tunga smällarna:

– Gruppen och ambitionerna är väldigt bra. Ett steg uppåt mot ifjol. Vi ska hitta tillbaka och bli kompaktare bakåt igen. Lyckas vi inte pressa så vet vi att vi har ett stabilt försvar att luta oss mot då.

Andra halvlek innebar inget lyft för KF. Snarare tvärtom. Stockholm dominerade tillställningen helt och utökade till 3-0 i 52:a. 

Benshi enda målskytten i hemmalaget i dag

 

Moustafa Benshi lyckades spräcka nollan efter en tilltrasslad situation framför Stockholms mål minuterna senare men repliken och 4-1 kom lika snabbt.

Hemmaförsvaret hade framförallt stora problem med Stockholms kreative och snabbe anfallare Cameron Streete (stor talang i Djurgården tidigare), som gjorde de två sista målen.

– Nej, nu sätter vi punkt här så jag kan åka hem och deppa. Sedan tar vi nya tag, avslutade Kjell Jonevret presskonferensen efter den blytunga hemmaförlusten.

TEXT: PER MÅRTENSSON
FOTO: HÅKAN STRANDMAN

Hemmalaget räckte inte till idag
Lukas Rhöse skapade en av KF:s bästa chanser i första halvlek