KF i DM-derby på Kroppkärr

Det skiljer fyra divisioner mellan herrlagen i Karlstad Fotboll och grannen Norrstrand.
Men på onsdagskvällen den 19 juni möts de båda i en tävlingsmatch på Kroppkärrs IP. 
Kvartsfinal i Värmlands stora DM.
Titelförsvarande Karlstad Fotboll går in i turneringen nu. Norrstrand slog i åttondelsfinal ut division 3-laget Grums med 3-2 för en månad sedan.
– Det var bra gjort att vinna mot Grums, som jag sett några gånger och är absolut inget dåligt lag, säger KF-tränaren Kjell Jonevret.
Ibland ställer klubbar från de högre divisionerna upp med många reserver och juniorer när de spelar DM. Men så tänker inte Karlstad Fotboll göra.
– Vi vann ju DM i fjol och det gav en liten kick. Vi kommer att göra allt för att vinna igen, det blir full satsning. Enda skillnaden mot en seriematch kanske blir att vi låter några som fått mindre speltid få mer nu, säger Jonevret.

King on the road

Sedan 2-2-matchen mot Södertäljeklubben Assyriska finns inga nya skador eller sjukdomar i truppen. Istället finns på plussidan att mittfältaren Elliot Nilsson King åter är fit for fight.
– Vi ser verkligen fram emot den här matchen. Jag tycker alltid att det är extra kul att komma ut och få möta nya lag och spela på nya arenor. Dessutom har vi ju inlett ett samarbete med Norrstrand och vill ha bra kontakter. Hoppas att det blir bra väder, god stämning och stor publik.
Trots att det skiljer mycket i seriepyramiden har Kjell Jonevret koll på Norrstrandsfotbollen där hans brorson Malte spelar i andralaget.
– Vi vet att det finns en del Norrstrandsspelare med rutin från högre serier och en del som varit akademispelare hos oss. Det kan nog bli en bra match för båda klubbarna.
I DM får man göra ”bandybyten”.  Spelare kan alltså lämna elvan och senare få hoppa in igen.
– Nja, jag vet inte om det där låter så intressant och inte riktigt hur man skulle kunna utnyttja det. Det skulle väl i så fall vara att kasta in en lång spelare på en hörna eller så, säger Jonevret.

”Jättekul bonusmatch”

Norrstrandstränaren Roland Stenberg, som jobbat i KF:s akademi, blickar också med glädje mot DM-mötet.
– En jättekul bonusmatch för våra spelare och vår publik. Det kan bli första tävlingsmatchen som vi förlorar i år, men vi ska i alla fall försöka göra en riktigt bra insats, säger Stenberg.
I KF:s trupp finns två spelare som inledde sina karriärer i Norrstrand: Filip Johansson Bahar och Lukas Rhöse. Dessutom har målvaktstränaren Stefan Remnér Norrstrands IF som moderklubb.
DM-matchen sparkas igång klockan 19 på onsdagskvällen. Domare är allsvenske Richard Sundell och han assisteras av Anders Lundqvist samt Mujib Rahman Anwari.
Text: Håkan Kamp
Foto: Christer Höglund