Jonevret inför Stockholm Internazionale

Hemmapremiären och segern mot Hammarby gav verkligen Karlstad Fotbolls publik valuta för pengarna.

Nu väntar ännu ett tippat topplag, Stockholm Internazionale, på Sola Arena på lördag klockan 16.

– Jättekul att vara tillbaka på hemmaplan igen. Vi hoppas på en bra match med bra stämning och mycket folk på läktarna nu också. Vi kommer revanschsugna efter förlusten i Umeå. Vi var egentligen inte 2-5 sämre, säger KF-tränaren Kjell Jonevret.

Han hänvisar bland annat till att det dömdes ut tre straffar i matchen.

– Vi gjorde några små misstag som kostade oss väldigt mycket. Det har man inte råd med.

Publiken bjuds på en kul match i matchen på lördag. Kjell Jonevret mot Stockholms tränare Rickard Norling. 

– Vi har mötts många gånger i Allsvenskan och känner varandra väl. Det blir roligt att stöta på Rickard igen.

Norling tränade tidigare AIK och Malmö FF.

Karlstad har en tuff serieöppning, med matcher mot fem tippade topplag.

– Ja, många experter hissar även Stockholm Internazionale som en av favoriterna till seriesegern och nästa helg har vi Vasalund. När vi fick se spelprogrammet förstod vi att det skulle bli en sjuhelsickes start. Därför var det skönt att vi vann premiären mot Hammarby och tog poäng borta mot svåra Eskilstuna.

Tankar inför lördagens match?

– En ny tuff match men vi känner oss inte slagna på förhand mot någon. 

Stockholm Internazionale inledde med 1-1 mot Örebro Syrianska. Sedan har det blivit två raka segrar. 3-0 mot Stocksund och förra helgen 2-1 hemma mot Karlberg. Då slog Stockholm in 1-1 i 90:e minuten och 2-1 på övertid. Laget parkerar just nu på tredje plats i tabellen.

– Vi har haft en bra träningsvecka. I tisdag var det årspremiär på Våxnäs gräsmatta. Den var förvånansvärt bra, berättar Jonevret.

Sola Arenas underlag är ännu inte helt perfekt.

– Vi vill vara ett spelande lag i år så det påverkar oss såklart, men samma sak gäller för Stockholm på lördag. Bara att hoppas att våren kommer snart.

Jonevret redovisar en ändring i laget jämfört med senast:

– William Sonntag var sjuk och kunde inte följa med till Umeå, men nu är han frisk och i träning igen. Wille är tillgänglig på lördag. Det känns bra. Han har varit väldigt duktig. Vi har inga nya skador eller sjukdomar, förutom de som är långtidsskadade.

Senaste nytt om Johan Bertilsson?

– Han jobbar på bra med ett sitt program och följer sin plan, men vi har bestämt att det här får ta den tid det tar. Vi skyndar inte på. ”Berra” ska vara helt återställd när han kommer tillbaka.

PER MÅRTENSSON