Teambuilding i Gammelkroppa

Det är många nya spelare och ledare i Karlstads Fotbolls herrtrupp i år. För att komma varandra närmare socialt arrangerades en teambuildingdag vid Gammelkroppa skogsskola och dagen gav  mersmak.

 – Hemma i Karlstad träffas vi ofta, men då är det fotboll, fotboll, fotboll. Nu åker vi ut i naturen och gör andra saker tillsammans och får lära känna varandra ännu bättre, sa nye huvudtränaren  Albert Bunjaki när dagen inleddes i Gammelkroppa, någon mil nordost om Filipstad.

IF Karlstads Fotbolls styrelseledamot Eva Karlsson Berg hade knutit kontakten med besöksmålet. Skolans rektor Lena Karlsson och marknadsansvariga Lena Andersson Dahlberg hade fixat ett heldagsprogram med övningar som satte såväl kroppar som knoppar på prov. Med pauser för frukost, fika och lunch.

Först var det inomhusövningar där deltagarna i grupper fick lösa diverse uppgifter utan att prata med varandra. På ett imponerande sätt ställde sig 25 man i stort sett i helt rätt födelsedagsordning utan muntlig kommunikation!

Positiv kritik
Gruppvis fick spelare och ledare också ge varandra positiv feedback och förslag på förbättringar.

Dagen hade även en fysisk del där tre lag tävlade mot varandra. Här gällde det att flytta stockar, kasta bollar i hinkar, göra armhävningar och hoppa groda. Före varje moment ingick en löprunda på cirka en och en halv kilometer och man fick inte börja nästa moment innan alla gruppmedlemmar sprungit klart denna sträcka.

Dagen slutade med utvärdering och mycket uppskattad solosång av nye målvaktstränaren Stefan Remnér. För cirka halva truppen blev det även bastu samt bad i fyragradigt sjövatten.

– En fantastiskt bra dag och väldigt skönt att få genomföra något sådant här när vi är så många nya i klubben. Nu har vi lärt känna varandra lite bättre och det var inte alls fel att även få lite fysisk aktivitet. Det här vill vi gärna göra om, sa Albert Bunjaki.

-Att även komma tillsammans och göra något utanför själva fotbollen är mycket bra för sammanhållningen, tyckte målvakten Mathias Karlsson.

”Ännu starkare”

-Kul, viktigt och många skratt. Att lära känna varandra utanför planen gör oss ännu starkare som grupp. Att löpningen skulle vara ganska tuff tror jag dock inte alla var förberedda på. Men det här vill nog alla fortsätta med, sa lagkaptenen Andreas Bellander.

Nye mittfältaren Takuto ”Tai” Yasuoka, var också mycket nöjd:

-Sådant här har jag aldrig gjort i någon av mina tidigare klubbar. Väldigt roligt och nyttigt.

 

 

 

Text: Håkan Kamp
Foto: Christer Höglund