Heja Molkom!

Idag har vi glädjen att hälsa två ”nya” spelare välkomna till Karlstad Fotboll. Extra roligt att båda två har IF Nyedshov som moderklubb. Vi pratar naturligtvis om Eric Forsberg och Henrik Cederin. 

Eric återvänder till Karlstad Fotboll efter en säsong hos seriekonkurrenten Motala AIF, medan Henrik kommer från Karlstad Fotbollsutveckling. 

Sportchefen Sven-Göran Eriksson kommenterar nyförvärven så här:

– Vi är riktigt nöjda med att signerat med Eric och Henrik, två spelare som vi av naturliga skäl känner till väl. Eric är en resolut och kraftfull mittback som alltid ger max på planen. Han har också skaffat sig bra rutin från Div 1-spel under de senaste säsongerna.
Henrik har gjort ett gediget jobb från sin mittfältsposition i Karlstad Fotbollsutveckling och blivit en riktig ledargestalt i det unga laget. Det är extra roligt att se att idén med utvecklingslaget fungerar så bra och att vi kan erbjuda talangfulla spelare ett bra nästa steg i karriären.

Eric Forsberg ser fram emot sin comeback i den svart-blå tröjan. 

– Det är skönt att vara tillbaka i Karlstad Fotboll. Jag har haft en bra säsong i Motala, men målet har varit att spela på hemmaplan igen, så när jag fick förfrågan var det inget att tveka på. Det kommer bli en bra trupp och det känns även spännande med utvecklingen som Karlstad Fotboll gör vid sidan av planen. 

Henrik Cederin har representerat ett flertal värmländska klubbar, inklusive Carlstad United och KBK, sedan han lämnade Nyedshov. Efter några säsonger i Karlstad Fotbollsutveckling, är det nu dags att ta steget till Div 1-laget. 

– Jag har kämpat hårt för att komma hit, så nu känns det riktigt gött att allt är klart. Det har varit några härliga säsonger i Karlstad Fotbollsutveckling och jag måste berömma alla som varit engagerad i klubben, det är en riktigt bra miljö att utvecklas i. Nu ska det bli roligt att satsa fullt ut i Karlstad Fotboll på Div 1-nivå. Jag är både laddad och förväntansfull.