Jonevret hoppas på grönt gräs och storpublik på Svennis-matchen

På lördag, den 18 maj, med start klockan 16, möter Karlstad Fotboll IFK Stocksund i norrettan.
Dessutom kommer hemmaklubbens sjukdomsdrabbade sportchef Sven-Göran ”Svennis” Eriksson att hyllas.
Det är fri entré och publiken uppmanas att komma i god tid före avspark.
Sponsorintäkter och allt annat överskott från arrangemanget går till Barncancerfonden.
Karlstad Fotboll förlorade senast borta mot Sollentuna med matchens enda mål, tillverkat på andra halvlekens övertid. Då var mittfältaren Elliot Nilsson King avstängd och flera andra spelare indisponibla på grund av skador. Nu är  truppläget lite bättre.
– Inga avstängningar och inga nya skador. Dessutom kommer kanske Johan Bertilsson att göra seriedebut i Karlstad Fotboll.  Nu är han helt friskförklarad av det medicinska teamet och på de senaste träningarna har han rört sig på ett helt annat sätt än under vårvintern. Vi har varit extra försiktiga med honom för att det inte ska bli några onödiga komplikationer, men nu kan det vara dags för match igen. Han är väl ännu inte redo för 90 minuter, men vi får se om han blir med i den trupp som vi tar ut till lördagsmatchen, säger KF-tränaren Kjell Jonevret.

Typ som saknats

Blir det spel för Bertilsson kan han vara en stor del av lösningen på ett av KF:s problem i seriens inledande omgångar.
– Vi har ju haft det lite jobbigt med kreativiteten ibland och Bertilsson är precis den spelartyp som saknats.
Efter åtta spelade omgångar ligger KF åtta i norrettan med tio inspelade poäng. IFK Stocksund är tia på åtta poäng. I den senaste omgången besegrade Stocksund på hemmaplan Piteå med 4-1.
– Stocksund har ett piggt lag, som vågar spela boll och kliva upp på planen. Jag tror inte att de kommer att parkera bussen vid eget straffområde. De har flera riktigt duktiga spelare och inte minst deras offensiva ytterbackar måste vi hålla ordentlig koll på. En av dem är ju Axel Wallenborg, som var hos oss hösten 2023 (inlånad från Djurgården).

Två i topp

Nordic United från Södertälje och Umeå FC toppar tabellen. Båda har 22 poäng och är hittills obesegrade. Det skiljer hela åtta poäng ner till Hammarby TFF på tredjeplatsen och Stockholm Internazionale plus Assyriska från Södertälje, som också spelat ihop 14 pinnar.
– Nordic United har ett mycket bra lag och har gjort det riktigt bra med en relativt liten budget. När det gäller Umeå känns det som att de är inne i riktigt bra stim. De har ofta legat under i sina matcher, men lyckats resa sig och vända resultaten, säger Jonevret.

22 omgångar kvar

Att kasta yxan i sjön redan efter en och en halv månads seriespel är långt ifrån KF-tränarens recept.
– Det är en lång serie och till stor del verkar ju alla slå alla. Det har vi väl själva varit ett tydligt bevis för, när vi slår topptippade Vasalund och åker på förlust mot nykomlingen Friska Viljor. Vi koncentrerar oss i första hand på vårt eget spel och försöker hitta sätt som man vinner matcher på.
Under den här intervjun är Kjell Jonevret ute på en längre motionspromenad.
– Nyss gick jag förbi Sola Arena och nu ser planen bättre ut än den tidigare gjort. Det är bra fart på gräset och det ska bli riktigt kul att få spela på en grönare och mer jämn matta.
Kjell Jonevret hoppas, förutom tre poäng,  på storpublik på lördag.
– Jag har träffat Svennis i Karlstad några gånger, men genom åren har jag haft mer att göra med Tord Grip. Nu hoppas jag att det kommer mycket folk från hela Värmland till Sola arena för att hylla Svennis. Det ska bli ett stort och värdigt arrangemang, för det är Svennis mer än väl värd. Hoppas också att han kommer in till omklädningsrummet och hälsar på våra spelare, säger Kjell Jonevret.
Text: Håkan Kamp
Foto: Håkan Strandman