En halv seger för KF

En halv seger är också en seger.
Karlstad Fotboll vände trenden med fyra poänglösa matcher i comebacken på ruffiga Tingvalla.
Förkrossande 11-1 i hörnor och 9-3 i kvalificerade avslut mot serietvåan Hammarby TFF talar sitt tydliga språk.
Det var Karlstad Fotbolls match, utan tvekan, trots 2-2 (2-1) vid full tid.

En tveksamt dömd straff – bollen tog i bröstet på Christian Marigliano – räddade Hammarby till 2-2 efter 65 minuter, ett resultat som trots stenhård KF-press stod sig tiden ut.

Och ett rejält trendbrott efter fyra raka förluster.

Trettondeplatsen (kvalplats) i tabellen kan se alarmerande ut – och är naturligtvis inte alls vad Karlstad Fotboll räknat med i detta skede av säsongen – men spelet laget presterade ger ändå hopp inför fortsättningen.

Det var ett ”nytt” Karlstad Fotboll vi såg i en av de mest underhållande Tingvalla-matcherna på flera år.

Ett aggressivt, energifyllt och spikrakt anfallsspel med rader av brännheta avslut. Långa stunder handlade det om spel mot ett mål och Hammarbys chanser var lätträknade.

Moustafa Benshi var bäste hemmaspelare med sitt inhopp. Ett mål och en assist var dagens facit.

Trots ledningsmål för Hammarby redan efter 20 minuter genom Deniz Gül i vad som var gästernas första riktigt anfall, tappade inte Karlstad Fotboll fokus. Laget fortsatte med ett energifyllt spel på en helt annan nivå än i de senaste matcherna och efter dryga halvtimmen kunde inbytte Moustafa Benshi kvittera från nära håll efter ett fint inlägg från Samuel Nielsen som Erik Björndahl nickade ner.

Firma Björndahl & Benshi bytte roller bara tre minuter senare när Benshi serverade Björndahl bollen till KF-ledning 2-1.

Benshi hade sedan en brännhet chans direkt i den andra halvlekens inledning och Björndahl hade två heta lägen i den andra halvleken när han först lyfte bollen tätt över sedan Benshi vunnit boll på kanten och klackade sedan bollen tätt utanför på ett inspel från Benshi med kvarten kvar.

Erik Björndahl är norra ettan meste målskytt. Ny fullträff mot Hammarby ger fem totalt på sex och en halv match.

Hammarby kvitterade när en halvchans landade i bröstet på Christian Marigliano efter 65 minuter, en boll som domaren menade tog på handen och dömde en tveksam straff som Deniz Gül säkert satte i mål.

Slutdelen av matchen var, förutom en stark Mattias Karlsson-räddning på ett friläge, totalt dominerad av Karlstad Fotboll och ett segermål hängde i luften. En kraftig offensiv med Benshi, Björndahl och inhoppande David Johannesson satte grymt tryck, men utan att få utdelning med det rättvisa segermålet.

Tränaren Albert Bunjaki ville lyfta kollektivets insats, och visst var det många knutna nävar och energifyllt arbete – men där fanns också en rad starka individuella prestationer.

En halv seger är också en seger, åtminstone ett trendbrott för Karlstad Fotboll.

# Moustafa Benshi var planens vassaste spelare med ett lysande inhopp fyllt av bollvinster, smarta passningar och starkt anfallsspel. Startspelare i Umeå på söndag?

# Erik Björndahl prickade in mål nummer fem med sin 2-1-fullträff och är med det norrettans just nu målfarligaste spelare, trots att han stått över en och en halv match av de åtta spelade efter sitt röda kort.

# Kapten Bellander var superstabil i sin mittfältsroll, en bollvinnare och dirigent med en fot med i det mesta.

# Jacob Ericsson ägde vänsterkanten och gav KF både bredd och inlägg som hela tiden skapade farligheter.

Positivt också; publiksiffran. 734 kom till ett slitet Tingvalla som putsades upp och vattnades (mattan) i sista stund.
– All heder till de som jobbat med planen, de har gjort vad de kan. Planen var betydligt sämre i början av veckan, men det var ändå skönt att komma ”hem”, jag gillar Tingvalla, menade kapten Bellander.

Publiken svek inte Karlstad Fotboll. 734 kom trots lagets mindre framgångsrika matcher den senaste tiden.

Tränar-Bunjaki skickade också med en stor eloge till publiken.

-Ett stort tack till publiken, stödet var kraftfullt och kändes ända ner till planen.

De positiva känslorna grumlades en aning av nya KF-skador. Agon Beqiri klev av med en misstänkt lårskada redan efter 27 minuter och inhoppande Filip Johansson Bahar tvingades lämna in efter bara 14 minuter på planen med vad som såg ut som en liknande skada som Beqiri ådrog sig.

Närmast väntar ett veckoslut i buss när Karlstad möter serienian Umeå borta på söndag (13.00).
Matchen ser du se live på Ettanplay.

TEXT: Jörgen Kalitzki

KARLSTAD FOTBOLL – HAMMARBY TFF
2-2  (2-1)
Mål: 0-1 (20) Deniz Gül, 1-1 (33) Moustafa Benshi, 2-1 (36) Erik Björndahl, 2-2 (65) Deniz Gül (Straff)
Varningar: Hammarby: Karlstad: Fuad Ajvazi (50), Henrik Cederin (75). Hammarby: Lagledning (49), Kristofer Grauberg Lepik (50).
Hörnor: 11-1
Domare: Vildan Gërxhallu
Publik: 734

Inhoppande David Johannesson var ytterst nära att överlista Hammarbymålvakten i slutminuterna av matchen.