Ny match och ny stabil seger

Det var grått, småregnigt och även lite snö vid Sola konstgräs när Karlstad Fotboll och Ljungskile SK möttes under lördagen. Småskador och sjukdom gjorde att Elliot Nilsson King, Emil Berger och José Sequra Bonilla inte var med i truppen, utöver de långtidsskadade spelarna naturligtvis. Brasseförvärvet Rômulo är inte spelklar än.

Ljungskile inledde optimistiskt och oroade KF-försvaret direkt i matchens inledning, men i första anfallet av hemmalaget ringde det och 1-0 var ett faktum. Inlägg av Hampus Dahlqvist och nick säkert i mål av William Sonntag.

För att sammanfatta första halvlek redan nu så kan vi konstatera att vi fick se en mycket bra halvlek av hemmalaget med högt tempo både i löpningarna och passningsspelet. Det gnistrade i spelet och hemmalaget hade riktigt roligt på planen, vädret till trots.

Lukas Rhöse gjorde en bra comeback i Karlstad Fotboll

Extra roligt att se hemvändaren Lukas Rhöse som verkade riktigt spelsugen. Men efter en så bra halvlek finns det många spelare att lyfta fram.

2-0 kom i nionde minuten av Måns Berggren, framspelad av Jacob Ericsson. Karlstad Fotboll fortsatte dominera matchen och 3-0 kom i 20:e minuten återigen av Måns Berggren.

Måns Berggren var involverad i mycket

Utöver målen hade Sonntag även ett friläge från typ halva planen, men målvakten gjord en bra utrusning och avstyrde det hela.

Visst hade även LSK några lägen, speciellt efter en hörna och vid en frispark, men riktigt farligt blev det aldrig.

I paus gjorde hemmalaget första bytet när målskytten Sonntag lämnade och ersattes av Filip Johansson Bahar. I andra halvlek jämnades spelet ut och det blev något av ett ställningskrig. Ljungskile flyttade upp spelet och skapade en handfull chanser, dock utan att det riktigt farligt någon gång.

Miloje Prekovic höll nollan för andra matchen i rad

Från halvleken noterade vi ett avslut av LSK där Precovic räddade såväl skottet som sin egen retur. Lukas Rhöse hade också ett tungt distansskott som vållade lite problem för gästernas målvakt.

I bytesväg så kom Jonathan Johnsson in och ersatte Jacob Ericsson. I 73 minuten kom Johan Bertilsson in och Måns Berggren klev av. Vid ett dubbelbyte i senare delen av matchen kom Isak Broström och Melker Falknäs in. Hampus Dahlqvist Christian Marigliano lämnade planen.

Det blev till sist en stabil 3-0 seger för hemmalaget efter en mycket bra match, speciellt i först halvlek. Andra halvlek blev händelsefattig, inte så konstigt egentligen med tanke på ett flertal byten av båda lagen .

Nu återstår en träningsmatch mot Degerfors borta, innan serien drar igång på annandag påsk.

Text: Bengt Haffling