En stjärna för vår Akademiverksamhet

Häromdagen blev certifieringen för Karlstad Fotbolls akademi under 2022 färdig. Utifrån olika kriterier bedöms landets samtliga 32 elitklubbar samt flertalet division 1 klubbar av SEF och Unicoach och vi är en av dessa. Det som bedöms är klubbarnas arbete med att utbilda och utveckla nya fotbollstalanger och certifieringsmodellen är helt ny, mer djupgående, och ska inte jämföras med tidigare år. Totalt granskas tio olika verksamhetsområden som poängsätts och sedan får klubbarna x antal stjärnor från 1 till 7 beroende på hur väl kriterierna uppfyllts.

Karlstad Fotboll hamnar på 38:e plats med en stjärna. Malmö FF är enda klubben i Sverige som erhåller maximala sju stjärnor.

Klubbchef P-J Karlsson kommenterar certifieringen så här:

– Vi har tagit stora kliv på akademisidan sista åren och vi har successivt förbättrat vårt arbete inom akademin både kvantitativt och kvalitativt och även om vi ”bara” fått en stjärna ligger vi bra till jämfört med andra division 1 lag. Den nya certifieringen har gjort att vi blivit bättre på att hålla koll på vår verksamhet, skapat en tydligare struktur samt en tydligare arbetsmodell för hur vi ska utveckla och följa våra spelare på deras resa i vår akademi. Samtidigt har vi fått bättre insikt på vad vi måste utveckla, skapa och förbättra, för att ta ytterligare kliv med vår verksamhet vilket vi absolut ska kämpa för under säsongen 2023.