Vi hälsar Emil Berger välkommen till Karlstad Fotboll

Nu är säsongens första nyförvärv klart. Det är den defensiva mittfältaren Emil Berger som signerat ett 2-årskontrakt och därmed återvänder till Värmland och även till Karlstadfotbollen. Degerforsprodukten Berger representerade nämligen Carlstad United under hösten 2010. Utöver det har karriären tagit Emil till ett flertal klubbar i Sverige, Norge, Island och Färöarna. Några exempel är Örebro SK, AIK, Kongsvinger, Dalkurd och HB Tórshavn. 

Karlstad Fotbolls VD Thomas Andersson är naturligtvis mycket glad att Emil nu bestämt sig för Karlstad Fotboll:

– Ja, vi får in en spelare med mycket rutin och stor erfarenhet från spel både i Sverige och utomlands. Dessutom på en position som defensiv central mittfältare där vi letat spelare för att förstärka och bli bättre. Emil visar också en härlig attityd och en stark vilja att representera Karlstad Fotboll, vilket givetvis är mycket viktigt för oss  vårt rekryteringsarbete.

Emil Bergers signum som fotbollsspelare är en stor trygghet med bollen och en härlig passningsfot. Han är också en pålitlig frisparksskytt.

– Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till Karlstad och få vara en del av den seriösa satsningen som görs i klubben, säger Emil Berger. Jag känner mig väldigt motiverad inför den ny säsongen och jag ska göra allt jag kan för att vi ska nå framgångar. Nu ser jag verkligen fram emot att får träffa spelare och ledare och dra igång träningen.