Förlust i ett regnigt Södertälje

Karlstad Fotbolls herrar bjöd upp till dans i Södertälje borta mot Nordic United i omgång 26. Förutsättningarna inför bataljen var klara, båda lagen behövde poängen, men i olika ändar av tabellen. Det var ett Nordic som kämpar för chans på uppflyttning och ett Karlstad som vill undvika negativt kval och nedflyttning.

Matchen var genomgående ganska jämn. Båda lagen satt på boll, skapade chanser men inget som brann till riktigt ordentligt.
Det var först i den 56:e minuten som hemmalaget bröt matchens målnolla genom Aphrem. Karlstad svarade bra och backade inte hemåt. På ett inlägg i den 72:a minuten tog bollen på en hemmaspelares arm efter att vederbörande missbedömde bollbanan – domaren pekade mot punkten. Johannesson stegade fram och satte distinkt 1-1 på straff i minut 74.

Efter kvitteringsmålet fortsatte matchen i samma hjulspår som innan, båda lagen hade en del boll och matchbilden gick fram och tillbaka. Men, i minut 81 händer något. Hemmalagets Nsima Peter, med förflutet i Falkenberg, börjar oroa. Och inom loppet av en minut hade Peter både ett avslut i ribban och återigen gett Nordic ledningen. Efter detta trycker Karlstad framåt mer och mer, något som hemmalaget utnyttjar när de relativt enkelt kan sätta 3-1 i minut 93.

Summeringen av den här matchen är den att KF absolut inte var sämre, men att det generella effektiviteten saknas. 

Nästa match är på söndag hemma mot Bodens BK, starttid 13:00.
Vi ses på Sola!