Division 2: Moral gav poäng

I den tuffa bortamatchen mot topplaget IK Oddevold fick Karlstad Fotboll en tuff start.

Innan matchuret tickade över på 16 minuter hade hemmalaget gjort två mål.

Först genom en snabb spelvändning där bollen gick ut på vänsterkanten. Inspelet nådde en hemmaspelare som ur misstänkt offsideläge kunde styra in 1-0.

Det andra målet kom efter en kommunikationsmiss i Karlstad-försvaret. En hemmaspelare bröt uppspelet och kunde ohotad ta sig in i straffområdet och sätta 2-0.

Karlstad lät sig dock inte nedslås av detta utan kämpade på. Knappt åtta minuter före halvtidsvilan bar arbetet frukt.

Adrian Johansson ”väggade” sig fram, ytterst elegant, från vänsterkanten. Väl inne i straffområdet satte han reduceringen till 2-1 i målvaktens vänstra burgavel.

Det var en behövlig vitamininjektion när laget gick till halvtidsvila.

Karlstad gjorde två byten ganska tidigt i den andra halvleken och knappt hade de inbytta fått första svettpärlan i pannan innan det åter var dags för nätrassel.

Denna gång var det en hörna som nådde Joel Gustavsson vid den bakre stolpen. Han missade visserligen nicken men bollen gick via axeln och in i mål.

Matchen slutar 2-2 och Karlstad Fotboll kan vara mycket nöjda med sin insats.

Kämpainsatsen blir än mer imponerande när man tänker på att man laget reste till Uddevalla med en förhållande liten trupp vilket i sin tur innebar att man hade tillgång till färr byten än vanligt.

Nu väntar en ny bortamatch, denna gång mot seriefyran Gauthiod, och sedan går man in i det tuffaste spelschemat denna säsong.

Inom åtta dagar möter man Vänersborgs FK(27/9 hemma), DM-semi mot Nordvärmland(30/9 borta), Svenska cupen mot Dalkurd(1/10 hemma) samt Lidköpings FK(4/10 hemma).