Inför Assyriska: Jonevret känner vind i seglen

Äntligen dags för andra raka?
– Vi har lite vind i seglen efter segern mot Täby, menar Kjell Jonevret inför söndagens hemmamatch mot Assyriska på Sola Arena 16.00.

Elliot Nilsson King testas för medverkan under veckans två avslutande träningspass fredag-lördag. Det är enda frågetecknet i Kjell Jonevrets trupp inför mötet med tabellfemman Assyriska från Södertälje.

Johan Bertilsson lämnade plats för Moustafa Benshi efter en timme i bortamatchen mot Täby senast.

-Men det var inga problem, Bertilsson hade kunnat spela 90 om det behövts, säger Jonevret som ser den förre Degerfors-spelaren komma i allt bättre matchform efter sitt långa skadeuppehåll.

Med segern mot Täby senast har KF åter chansen att vinna två matcher på raken, något som ännu inte hänt i den berg-och-dalbaneliknande första delen av serien. Efter premiärvinsten mot Hammarby TFF har KF bara lyckats vinna fyra matcher, två av dem på hemmaplan.

-Men vi känner lite vind i seglen efter vinsten mot Täby senast, menar Kjell Jonevret som inte är främmande för att fortsätta ett lyckat test med brasilianske Romulo i en speluppbyggande roll lite bakom anfallslinjen. Testet mot Täby gav mersmak menar KF-tränaren.

-Han kom ner lite djupare i banan och hämtade boll och gjorde det bra tillsammans med José (Bonilla) och (Johan) Bertilsson.

Brassen gjorde sin klart bästa match i KF-tröjan i sitt sjunde framträdande och den tredje från start. KF:s offensiva trio, med bra understöd av Måns Berggren och Lukas Rhöse, såg till att Karlstadslaget ägde mycket boll i en match som präglades av den starka vinden.

# Men KF har fortfarande en ganska mager målproduktion, 13 mål på tolv matcher?
-Ja, vi har ett aningen mer defensivt balanserat lag än föregående säsong, men vi är inte stressade över målskyttet. Med Romulo och Bertilssons stigande formkurvor kommer det att bli bättre, menar Jonevret.

Exallsvenska Assyriska, nykomling i serien efter att ha vunnit div 2 Södra Svealand, har gått bäst av de fyra nykomlingarna i norra ettan. Klubben är tabellfemma efter tolv omgångar.

Och laget har imponerat på Kjell Jonevret.
– Det svänger ordentligt om dem, de gör mål och släpper in mål med ett frejdigt spel – de gjorde fem fullträffar och vann över FBK senast.

Faktum är att Assyriska svarat för nästan dubbelt så många fullträffar (24) som KF (13) så här långt in på serien.
– De är individuellt skickliga med en vass offensiv, men vi ska ha en bra möjlighet att matcha det tycker jag.

Allra vassast är rutinerade exallsvenske (fyra matcher för Värnamo) nyförvärvet från Vasalund, Christian Moses. Den 30-årige Sierra Leone-spelare (sex landskamper) har prickat in sju fullträffar på sina 12 matcher och skuggar Nordic Uniteds Mass Modou Sise, nio mål, i toppen av seriens skytteliga.

Karlstads defensiva linje får ett uppdrag där, en försvarslinje där Henk van Scheik är tillbaka och uttagningsbar efter den skavank som stoppade honom från spel mot Täby senast.
Comebackande inhopparen Andreas Bellander fick sina första minuter i årets seriespel efter skadan han ådrog sig i träningsmatchen mot Örebro Syrianska den 2 mars

# Är Bellander mogen för 90 minuter nu?
– Vi får se. Om det vore kris skulle han säkert klara det men vi ska vara litet smarta här. Vi går in i en period med mycket matcher och kommer att behöva många fräscha spelare, menar KF-tränare Jonevret.

KF startar på söndag en matchintensiv period med fem matcher på dryga två veckor:

# Söndag 16/6 16.00 Assyriska (h)
# Onsdag 19/6 19.00 Norrstrand (b) DM
# Måndag 24/6 19.00 Örebro Syrianska (b)
# Måndag 1/7 19.00 Piteå (h)
# Torsdag 4/7 19.00 Brålanda (b) Svenska Cupen

En tabell som KF däremot toppar är publikligan.
Finfina snittet 1 065 på de sex hemmamatcherna är bäst i serien och tredje bäst av alla div 1-lagen, bara Jönköping Södra (1 291) och serieledande Falkenberg (1 089) har bättre hemmasnitt.

TEXT: Jörgen Kalitzki
FOTO: Christer Höglund/Håkan Strandman

 

PS – sugen på fotboll innan söndag? I så fall har du de här matcherna att välja mellan:
• Lördag 15/6 kl 13.00 Karlstad Fotbollsutveckling – IFK Tidaholm på Klasmossen
• Lördag 15/6 kl 15.00 Karlstad Fotboll Dam – Rävåsens IK på Våxnäs IP