IF Karlstad Fotboll

3-1 seger mot Vänersborgs IF

I söndags spelade vårt Div 1-lag säsongens andra träningsmatch. För motståndet svarade Vänersborgs IF.

Ett aggressivt Vänersborgs IF störde inledningsvis hemmalaget, som saknade lite tryck och precision i passningarna. Ett skott från straffområdeslinjen ändrade riktning och var nära att resultera för gästerna. Burväktaren för dagen, den 18-årige Nils Rolandsson reagerade dock snabbt och fick tag i bollen. Sakta men säkert kom hemmalaget igång och under en kvart i mitten av halvleken gjordes både 1-0 genom Agon Beqiri, 2-0 av Oskar Alvers efter ett mönsteranfall och slutligen 3-0 av Oscar Kihlgren. Här hade hemmalaget en riktigt bra en period.
Gästerna lyckades flytta fram sina positioner igen de sista 10 minuterna av halvleken och gjorde också en vacker reducering på ett välplacerat skott till höger om Nils i målet.

Ny uppställning i hemmalaget efter paus, i en halvlek som Vänersborg till stor del ägde. Hemmalaget började bra första 10 med bra fart och goda intentioner, men hade svårt att ta sig till målchanser. Gästerna höll uppe tempot väl och skaffade sig flera lägen att reducera, men Nils i målet samt täckande utespelare höll målet fredat och inga mål i den andra halvleken.

Sammanfattningsvis ser vi ett intressant Karlstad Fotboll med en tydlig och klar spelidé. Laget följer sin matchplan och även om det naturligtvis finns mycket att slipa på, visas stundtals prov på ett läckert offensivt kombinationsspel som lovar gott framöver.