Karlstad Fotboll straffades tungt i Umeå

Det blev en tung 5-2 förlust i dagens seriematch borta mot Umeå FC. Av de sju målen som föll, kom fyra av dem på straffar, tre för hemmalaget och ett straffmål för KF.

– Jag tror aldrig jag varit med om i någon match att vi fått tre straffar emot oss, säger tränaren Kjell Jonevret. Dessutom var det en som gick om, så vi kan säga att vi fick fyra straffar emot oss.

Det är en jämn inledning på matchen och Karlstad tar ledningen i den 28:e minuten när skottet från Elliot Nilsson King styr på en hemmaspelare och letar sig in i mål. Bara några minuter senare kvitterar Umeå på dagens första straff.

 

– Det är klart att den 1-0 ledningen ska vi försöka hålla lite längre än vad vi gör, fortsätter Jonevret De gör 1-1 på straff efter lite halvsvagt försvarsspel av oss.

Efter kvitteringen har Elliot Nilsson King att ypperligt läge när han förtjänstfullt bryster sig fram mellan två försvarsspelare och kommer fri. Målvakten gör en fotparad och fredar sitt mål. När klockan sen passerat 45 minuter och alla väntar på pausvilan gör hemmalaget 2-1 på ett distansskott.

– När vi går mot paus gör vi ytterligare ett misstag i 46:e minuten och de smackar in 2-1. Det var riktigt tung att få den i ansiktet precis innan pausvilan. 

Andra halvlek är inte ens tio minuter gammal när Umeå får sin andra straff och utökar sin ledning till 3-1. Fyra minuter senare är det dags igen för nästa straff och mål. Den här gången är det KF som tilldöms straffen och Rômulo gör sitt första mål för Karlstad Fotboll fram till 3-2.

Sista delen av matchen är det fördel Umeå i bollinnehav och chanser, även om Karlstad också skapar en del halvchanser framåt. 4-2 faller i 66:e minuten på ännu ett distansskott. På tilläggstid vaskar Karlstad fram två riktigt bra chanser med inlägg och skott, men det vill sig inte.

I 99:e minuten hittar domaren ytterligare en straff  och Umeå gör 5-2. Det fick försöka två gånger. Prekovic räddar första försöket, men straffen går om och slutresultatet spikas till 5-2.

– Ja, vad ska man säga efter en förlust med 5-2, sammanfattar Kjell Jonevret. Det är klart att det är en brist i försvarsspelet när vi drar på oss tre straffar, för så bra var inte Umeå idag. Vi var inte alls lika trygga bakåt som vi varit tidigare, Annars är det kul att att Rômulo debuterade från start idag. Han gjorde det helt ok och fick som sagt slå in en straff också. Nu har vi en lång bussresa hem för att smälta förlusten och sen går vi vidare och förbereder oss för helgens hemmamatch mot FC Stockholm.