Karlstad Dam tog efterlängtad seger mot Hertzöga BK

Efter en lite tyngre period för Karlstad Dam med ett antal förluster då laget varit ganska hårt skadedrabbat, togs en efterlängtad seger mot Hertzöga på Våxnäs IP på fredagkvällen.

1:a halvlek började med ett visst övertag för Karlstad med två hörnor de första fem minuterna. Spelet jämnade sedan ut sig där Karlstad var närmast ett ledningsmål genom Hana Rioflorido  i den 34:e minuten men skottet tog i ribban och matchen stod 0-0 i halvtid.

2:a halvlek startade med visst övertag för Hertzöga men i den 58:e minuten kunde Karlstad ta ledningen genom ett av de nyförvärv som anslutit till laget i sommar, Elin Hedin. Hertzöga fick en kvittering bortdömd innan Karlstad i den 75:e minuten kunde utöka till 2-0 genom Lisa Björklund.

Hertzöga kunde reducera till 2-1 genom Ella Henningsson men närmare än så kom de inte och Karlstad kunde kamma hem 3 poäng. Seriespelet i div 2 västra Svealand går nu vidare med bortamatch mot Hallsberg på lördag den 19 augusti.