Sven-Göran ”Svennis” Eriksson förstärker klubbens organisation

Karlstad Fotboll har gjort klart med ett minst sagt meriterat nyförvärv. Det handlar om fotbollslegendaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som kliver in som sportslig rådgivare i klubbens satsning för att nå och etablera sig i elitfotbollen.  Svennis ska först och främst fungera som sportsligt bollplank till tränare Kostas, men även vara ett ansikte utåt i klubbens ambitioner att flytta fram positionerna på marknadssidan

– Varför väljer du att engagera dig i Karlstad fotboll? 
– Jag fick en förfrågan och har haft diskussioner tidigare, men då rann det ut i sanden.  Jag har träffat folk från klubben vid några tillfällen och det känns bra. Klubben har bra ambitioner vilket är största anledning till att jag engagerar mig. Det ska bli riktigt spännande.

– Med tanke på din bakgrund. Vad kommer din roll i föreningen vara?
– Jag ska definitivt inte ta jobbet från nån och inte bli tränare eller sportchef. Jag ska vara en rådgivare och ett bollplank för tränare, ledare och andra i klubben.

– Vilken koll har du på Karlstad Fotbolls korta historia?
– Jo, har har följt klubben, även om jag inte såg så många matcher i fjol. Tidigare har jag sett en del, både KBK och Carlstad United. Det har blivit mycket fotboll i Göteborg och Degerfors, men nu blir det mycket mer Karlstad.

– Samarbetet med Kostas och laget, hur kommer det se ut?
– Nej, det vet jag inte än. Jag ska inte in och störa upplägget, men kan jag bidra med något är det bra. Sen hoppas jag att jag kan lära mig saker av Kostas.

– Vad säger du ordförande Anders Dahlén att få med Svennis i klubben?
– Det är jättekul att fått in Svennis. Han kan bidra med mycket, dels kring A-laget och tränarteamet, dels hur man upplever föreningen både marknadsmässigt och bland våra supporters. Det blir en riktig vitamininjektion för klubben i stort och alla våra lag och i synnerhet A-laget.
Svennis blir viktig också för Akademin, som en framtidssatsning eftersom det där våra kommande A-lagsspelare fostras. Sen är det naturligtvis extra intressant med Svennis kontaktnät och att han kan förmedla kontakter med andra klubbar och tränare för att utbyta erfarenheter.

Senaste nyheterna

Äntligen comeback för Bertilsson

Walter Bertilsson, 10, upplever en andra julafton just nu. Äntligen kan pappa Johan knyta på sig fotbollsskorna. Fjolårets prestigevärvning och affischnamn är redo för spel

Läs mer

Kallelse till årsmöte

IF Karlstad Fotboll hälsar alla medlemmar välkomna på årsmöte. Dag: onsdag 20 mars kl 18.00 Plats: Travrestaurangen Färjestad, Karlstad Verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med

Läs mer

Tack Erik

Efter en säsong i klubben är det nu klart att Erik Björndahl lämnar Karlstad Fotboll. Trots skade- och sjukdomsbekymmer gjorde Erik nio mål och blev

Läs mer