Sven-Göran ”Svennis” Eriksson förstärker klubbens organisation

Karlstad Fotboll har gjort klart med ett minst sagt meriterat nyförvärv. Det handlar om fotbollslegendaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som kliver in som sportslig rådgivare i klubbens satsning för att nå och etablera sig i elitfotbollen.  Svennis ska först och främst fungera som sportsligt bollplank till tränare Kostas, men även vara ett ansikte utåt i klubbens ambitioner att flytta fram positionerna på marknadssidan

– Varför väljer du att engagera dig i Karlstad fotboll? 
– Jag fick en förfrågan och har haft diskussioner tidigare, men då rann det ut i sanden.  Jag har träffat folk från klubben vid några tillfällen och det känns bra. Klubben har bra ambitioner vilket är största anledning till att jag engagerar mig. Det ska bli riktigt spännande.

– Med tanke på din bakgrund. Vad kommer din roll i föreningen vara?
– Jag ska definitivt inte ta jobbet från nån och inte bli tränare eller sportchef. Jag ska vara en rådgivare och ett bollplank för tränare, ledare och andra i klubben.

– Vilken koll har du på Karlstad Fotbolls korta historia?
– Jo, har har följt klubben, även om jag inte såg så många matcher i fjol. Tidigare har jag sett en del, både KBK och Carlstad United. Det har blivit mycket fotboll i Göteborg och Degerfors, men nu blir det mycket mer Karlstad.

– Samarbetet med Kostas och laget, hur kommer det se ut?
– Nej, det vet jag inte än. Jag ska inte in och störa upplägget, men kan jag bidra med något är det bra. Sen hoppas jag att jag kan lära mig saker av Kostas.

– Vad säger du ordförande Anders Dahlén att få med Svennis i klubben?
– Det är jättekul att fått in Svennis. Han kan bidra med mycket, dels kring A-laget och tränarteamet, dels hur man upplever föreningen både marknadsmässigt och bland våra supporters. Det blir en riktig vitamininjektion för klubben i stort och alla våra lag och i synnerhet A-laget.
Svennis blir viktig också för Akademin, som en framtidssatsning eftersom det där våra kommande A-lagsspelare fostras. Sen är det naturligtvis extra intressant med Svennis kontaktnät och att han kan förmedla kontakter med andra klubbar och tränare för att utbyta erfarenheter.

Senaste nyheterna

Förlust mot Täby

Nej, det ville sig inte. Karlstad Fotboll förlorade dagens bortamatch mot Täby FK med 1-0. Det som visade sig bli segermålet kom redan i 21:a

Läs mer

Dags för Täby borta

Lördag den 30 september beger vi oss till Tibblevallen för match mot Täby FK. Avspark kl 16.00. Sju omgångar kvar innan serien ska summeras, så

Läs mer

Seger i DM med tio man

Karlstad Fotboll tog sin första seniortitel genom att i DM-finalen besegra Nordvärmland med 5-0 (2-0). Trots spel med tio man i dryga 60 minuter, efter

Läs mer