Välkommen Elliot Nilsson King

Välkommen till Karlstad Fotboll Elliot Nilsson King.
Den 22-åriga Säffletalangen har signerat ett tvåårskontrakt med Karlstad Fotboll.
– Jag gillar den satsning som Karlstad gör och vill vara med på resan, säger Elliot.

Mittfältaren lämnar nu Säfflefotbollen efter sex säsonger och spel för både Sifhälla (moderklubben), Säffle FF (den ”förbjudna övergången” 2018) och senast i sammanslagningen Säffle SK (div II) där han var lagkapten och startspelare på det centrala mittfältet. Totalt blev det 97 matcher för Säffle SK under fyra säsonger.

– Jag har följt en rad värmländska spelare runt om i länet, men inte sett någon spelare i närområdet med samma utvecklingspotential som Elliot, säger Karlstad Fotbolls sportchef Thomas Andersson.

Elliot betecknar sig själv som en hårt arbetande mittfältare. Bra förstatouch, bra i luften och bra fart är andra egenskaper.

– Han jobbar hårt, en spelare som vinner dueller, är trygg med bollen och hittar bra passningsvägar, fyller Thomas Andersson på med.

Andersson har haft Elliot på radarn en längre tid och när erbjudandet kom tackade Säfflespelare ja, trots att anbud fanns från flera håll.
– Det ska bli fantastiskt kul, en rolig satsning som Karlstad gör och jag tror på den, säger han. När man får en sådan här chans tar man den.

Elliot bor sedan två år tillbaka i Karlstad och jobbar i Säffle. Efter några dagars provträning tidigare i höstas startar Elliot upp träningen på allvar med Karlstad Fotboll redan denna vecka.

Smeknamnet är det uppenbar risk för att han får ganska omgående.
– Från början är det ett gammalt släktnamn på min styvfars sida som familjen har tagit tillbaka, säger ”Kingen”.

TEXT: Jörgen Kalitzki
FOTO: Christer Höglund