”Svennis” om sin sjukdom

För ett år sedan meddelade Karlstad Fotbolls sportchef Sven-Göran Eriksson att han behövde ta en paus från sina fotbollsuppdrag på grund av hälsoskäl.

Ett besked som då chockade oss alla i föreningen och skapade djup oro.

Nu väljer han för första gången att berätta öppet om sin sjukdom, en allvarlig cancerform. I Söndagsintervjun i Sveriges Radio P1 meddelar ”Svennis” att sjukdomen är obotlig och att han har begränsad tid att leva.

– I bästa fall har jag kanske ett år, i sämsta fall kanske lite mindre, säger han. Alla förstår ju att jag har en sjukdom som inte är bra. Och alla gissar att det är cancer och det är det. Men jag får streta emot så länge det går, säger han i P1:s söndagsintervju.

Karlstad Fotboll är djupt tacksamma för det arbete och engagemang ”Svennis” lagt ner i föreningen och vi önskar honom all kraft i sin fortsatta kamp mot sjukdomen

– Han har betytt jättemycket för Karlstad Fotboll. Han öppnade väldigt många dörrar när han kom in i klubben och det här är givetvis ett jobbigt besked för både honom själv och oss alla i föreningen, säger Karlstad Fotbolls vd och sportchef, Thomas Andersson.

Här kan du lyssna till intervjun med Sven-Göran Eriksson.
https://sverigesradio.se/avsnitt/sven-goran-eriksson-obotlig-optimist-in-i-det-sista