Hattrick och straffräddning räddade segern för Karlstad Fotboll Dam mot Forsby FF

Karlstad Dam är tillbaka på vinnarspåret igen efter tre nya poäng på lördagen. Karlstad fick en drömstart på matchen efter att Lovisa Boström i ett fritt läge fick till ett bra avslut som målvakten räddade men som Elin Hedin på returen kunde nicka in 1-0 redan i den tredje minuten.

Halvleken bjöd inte på något skönspel dels på grund av en svårspelad plan samt att Karlstad inte fick till sitt passningsspel och man mötte en motståndare som gärna slog långbollar mot sina forwards. I den 40:e minuten kunde Elin Hedin göra sitt andra mål i matchen genom ett avslut inne i Forsbys straffområde. Glädjen blev dock inte långvarig då Forsby genom en fast situation fick in bollen i straffområdet och Tindra Gyllström i ett ganska fritt läge kunde göra 2-1 i den 43:e minuten och detta resultat stod sig halvleken ut.
Det tog bara fem minuter in på andra halvlek innan Forsby på en ny fast situation kunde kvittera till 2-2 genom Moa Eriksson. Karlstad hade även i andra halvlek svårt att få till sitt passningsspel och i den 78:e minuten tilldömdes Forsby en straff. Karlstads målvakt Ebba Sandström gjorde en förstklassig räddning då hon i sitt vänstra hörn lyckades tippa bollen utanför sin målram. Räddningen gjorde att Karlstad fick lite ny luft och i den 80:e slog hon till igen, Elin Hedin gjorde sitt tredje mål i matchen och Karlstad kunde hålla undan och vinna matchen med 3-2. Ingen vacker match men Karlstad fick med sig tre nya poäng inför nästa fredag den 15 september då det spelas ett Karlstad derby mot QBIK på Västerstrands IP.