Seger i Täby

Det blev seger med 1-2 i dagens bortamöte mot Täby FK. Lukas Rhöse inledde målskyttet i första halvlek med att slå en hörna direkt i mål. José Segura Bonilla utökade till 0-2 i 70:e minuten.
I slutforceringen reducerade Täby till 1-2 i 84:e minuten. Det blev lite rörigt på slutet när Täby gick för en kvittering, men det redde ut sig och segern var ett faktum.
Utöver att fira segern kan vi också glädjas åt att kapten Bellander är tillbaka efter sin skada. Han byttes in i 75:e minuter och gjorde därmed säsongsdebut i seriematcher.

Tränare Jonevret kommenterade segern så här:

– Det var en skön seger i en ganska svår match, mycket beroende på den starka vinden. Vi vann slantsinglingen och hade medvind i första halvlek. Nu kanske inte de spelades stor roll för matchutvecklingen i inledningen, för Täby spelade extremt lågt. Vi fick då ett stort initiativ i matchen och har bollen väldigt mycket. Vi tar ledningen på en bra slagen hörna av Rhöse. Efter det tar Täby tag lite mer i matchen, men utan att det blir riktigt farligt.
I andra halvlek har vi följaktligen en stark motvind, men vi klarar det bra och försvarar oss väl. Vi skapar några hyggliga lägen, utan att det är några jättechanser, men det hela är ganska kontrollerat. Bonilla gör 0-2 efter ett riktigt fint anfall och då känns det naturligtvis jättebra. Täby börjar chansa framåt och lyckas också reducera till 1-2. Det blev lite spännande på slutet, men vi reder ut det bra. Jätteskön seger på mycket bra plan under svåra yttre förhållanden, avslutar Jonevret.

Nu njuter vi av segern en stund innan uppladdningen börjar inför helgens hemmamatch mot Assyriska FF, som spelas på söndag den 16/6.