Välkommen Nils!

Det är alltid lika roligt att presentera nya spelare till A-truppen för Div 1-laget. Lite extra roligt är det när spelaren kommer från våra egna led. Nils Andersson Gärds har nämligen signerat ett tvåårsavtal med Karlstad Fotboll och vi kan hälsa honom välkommen till A-truppen. Den snart 19-årige Nils Andersson Gärds kommer från U19-laget i vår egen Akademi där han visat så fina kvalitéer att det motiverar att han är redo för nästa steg i sin utveckling. Nils har redan provat på spel i A-laget och debuterad i Div 1 i hemmamatchen mot Friska Viljor. Han har även spelat i försäsongsmatcher med A-laget och gjorde till och med mål i matchen mot Skiljebo.

– Nils Andersson Gärds är verkligen värd chansen i A-truppen säger Albert Bunjaki, akademichef i Karlstad Fotboll. Vi följer naturligtvis alla Akademispelares utveckling noga och Nils har visat en imponerande utvecklingskurva. Att spelare från vår egen Akademi kan ta steget direkt till Div 1 är en fin inspiration för andra spelare.

Nils Andersson Gärds ser fram emot att ta klivet upp till A-laget.

– Ja, det känns riktigt roligt att redan nu få chansen. Jag har tränat en del med A-laget och även hoppat in i både tränings- och seriematch, så jag har redan känt på tempot och inser vad som krävs. Nu är det bara att ladda för fullt och fortsätta utvecklas.