Stabil seger mot Skövde AIK

På Solas konstgräsplan fick vi idag se en imponerande och stabil seger mot Superettanlaget Skövde AIK. Karlstad Fotboll visade en härlig spelglädje och hade skruvat upp tempot betydligt både i passningsspelet och löpningar jämfört med tidigare träningsmatcher.

Första halvlek dominerades fullständigt av hemmalaget, vilket också visade sig i målprotokollet. Målskyttet inleddes av Sommaroexpressen Jacob Ericsson i 11:e minuten genom ett pressat skott från vänsterkanten i målvaktens långa hörn. Ett enastående bra förarbete av Hampus Dahlqvist skapade läget för Jacob.

Hampus Dahlqvist med ett fint förarbete till 1-0 målet

Kort efter målet hade Skövde halvlekens bästa chans. Efter en tilltrasslad situation klingande det till i stolpen. Det blev en del diskuterade efter situationen, men domaren var säker på sin sak och 1-0 stod sig.

Karlstad fina spel fortsatte och laget skapade ett flertal chanser, bland annat styrde Elliot Nilsson King en hörna via målvakten och ribban över. I 31:a minuten lossade José Segura Bonilla kanonen och ledningen var utökad till 2-0. Passningen kom från nyss nämnde Elliot Nilsson King.

Elliot Nilsson King var involverad i mycket

Och vi fortsätter nämna Elliot Nilsson King, för några minuter efter 2-0 målet utökar han ledningen till
3 – 0. Ett resultat som stod sig halvleken ut trots ett flertal chanser.

I andra halvlek förändrades matchbilden och Skövde tog över initiativet i matchen. Men även om gästerna hade ett större bollinnehav i andra halvlek, så ställdes vår nya målvakt Miloje Prekovic inte på några svårare prov. Många gånger också tack vare ett uppoffrande spel av försvaret.

Även om Skövde tog över initiativet i andra var det som sagt aldrig riktigt farligt. Karlstad skapade även ett antal finas chanser, bland annat ett ribbskott, innan Christian Marigliano satte punkt för tillställningen genom att göra 4-0. Ett riktigt klassmål med ett distansskott rakt upp i krysset.

Vi summerar en riktigt bra match av Karlstad Fotboll och ser fram emot kommande helgs match mot Ljungskile.

4-0 målskytten Marigliano