Tung och skadefylld förlust för KF

En stjärnsmäll i dubbel bemärkelse.
1-5 (1-2) mot div I-kollegan FBK Karlstad och en ny målvaktsskada.
Det blev en smärtsam kväll för Karlstad Fotboll mot ett piggt och taggat FBK Karlstad
– Det var ett bra FBK-lag som satt ihop bättre än vi den här kvällen, men en bra genomkörare för oss med något för stora siffror, summerade KF-tränaren Kjell Jonevret.

Karlstad Fotboll kom till spel utan fem startspelare. Mv Mathias Karlson (hälsena), mittbacken och lagkaptenen Andreas Bellander (sjuk), nya mittbacken Filip Stankovic (ansiktsskadad), Elliot Nilsson King (sjuk) och långtidsskadade Johan Bertilsson (korsband).

Jacob Ericsson tvingades utgå fotskadad i paus.

Dessutom tvingades Jacob Eriksson kliva av fotskadad i pausen efter en kollision och nye målvakten Carl Josefsson skadades illa i den andra halvleken och tvingades tillbringa fredagskvällen på akuten på Centralsjukhuset sedan han setts om av ambulanspersonal efter en otäck smäll mot huvudet i samband med FBK:s 4-1-mål som Ludde Grahn nickade in efter en perfekt Agon Beqiri-hörna.

Men det var inte stopp där.
Noel Björks comeback varade i typ 30 sekunder innan han slog upp sin gamla lårskada och tvingades lämna planen.

Nu tvingades KF avsluta matchen med 17-årige Theodor Riemersma mellan stolparna och ytterligare tre juniorer på planen. KF luftade totalt arton spelare i matchen.

FBK Karlstad nådde högst denna kväll och vann träningsmötet med klara 5-1.

Men FBK-segern den här kvällen var rättvis och välförtjänt.

– Men kanske något mål för stor, menade Kjell Jonevret

Nykomlingarna var taggade och hade ett spel som satt ihop betydligt bättre än KF:s, där en handfull spelare bara genomfört enstaka träningspass tillsammans.

KF-exporten Agon Beqiri visade att han blir en tillgång för det nya div I-laget. Han angav tonen med att sätta både 1-0 efter ett felpass i KF-försvaret och 2-0 på en läcker frispark från 30 meter. Då hade en knapp halvtimme spelats. Dessutom pricksköt han hörnan som Ludde Grahn kunde nicka in 4-1 på och hörnan som blott 16-årige Dante Ahlstedt nickade in när han fastställde slutresultatet tio minuter från slutet.

– Hemska siffror, men resultatet är inte så viktigt i sig, vi är tidigt i februari. Men det var ett bra FBK-lag vi mötte. Det märktes att vi hade några spelare på lite ovana positioner och dessutom såg vi lite trötta ut, menade KF-tränaren Kjell Jonevret.

Nye Hampus Dahlqvist fick för dagen spela centralt på mittfältet i sin första KF-match.

KF-tränaren tvekade inte att berömma motståndet denna kväll.

– Det var ett jäkligt bra FBK vi mötte som redan fått ihop sitt lagbygge tidigare än vi. Vi tar med oss en hel del saker som vi ska jobba vidare på från den här matchen, avslutade Jonevret.

Karlstad Fotboll luftade alla veckans tre nyförvärv från start.
. Men det blev lite orättvist mot dem i den här matchen när några av dem hamnade på ovana platser, menade KF-tränaren.

KF:s 2-1-mål var dock ett snabbt och snyggt samarbete mellan Jonathan Johnsson, ytterback till höger, och anfallaren José Segura Bonilla. På mitten fick nye Hampus Dahlqvist spela centralt. Alla tre visade dock att de kommer bli tillgångar i KF:s lagbygge framöver.

Nya Jonathan Johnsson spelade ytterback till höger och passadfe fram till KF:s enda mål för kvällen.

Karlstad Fotboll spelar sina nästa träningsmatch mot AFC Eskilstuna på Tunavallen på söndag (15.00).

FBK KARLSTAD – KARLSTAD FOTBOLL
5-1 (2-1)
Mål: 1-0 (14) Agon Beqiri, 2-0 (27) Agon Beqiri, 2-1 (36) José Segura Bonilla, 3-1 (55) Armin Fathi, 4-1 (62) Ludde Grahn, 5-1 (80) Dante Ahlstedt.
Domare: Martin Thorén, Padram Najafi, Ali Shahedy Fard.

TEXT Jörgen Kalitzki
FOTO Håkan Strandman