David Ekelund och Ronny Spjuth inför respektive lags matcher idag

Idag spelar både herrarna och damerna i Airdome och vi har ställt lite frågor till båda lagens tränare, David Ekelund för herrarna och Ronny Spjuth för damerna

Herrlaget möter Örebro Syrianska med avspark 13.00, såhär säger David inför den matchen:

Efter en intensiv period med mycket matcher fick ni senast en ledig helg, någon speciell anledning till det?

Det var just för att det varit många matcher på kort tid. Då har vi också valt att ha några helger helt lediga för att ge spelarna mer tid för återhämtning, samtidigt som vi trycker på hårdare under veckan.

Senast blev det förlust med 4-1 och jag förmodar att ni har analyserat den matchen. Vad gick fel och vad behöver förbättras inför söndagens match?

Ja absolut har vi gjort det. Det var några grejer vi inte gjorde som vi skulle, och det handlade framförallt om hur vi positionerade oss i anfallsspelet. Vi tappade strukturen ibland och blev då väldigt känsliga för kontringar, vilket Karlslund utnyttjade obarmhärtigt. Så det måste såklart bli bättre.

Ni har roterat en del under försäsongen, något ni kommer fortsätta att göra?

Både ja och nej. Vi kommer fortsätta utnyttja många byten men vi kommer också låta fler spelare få längre speltid under matcherna i och med att vi närmar oss serien.

Hård konkurrens framförallt centralt, märks det på träningarna? 

Det är väl egentligen hård konkurrens på alla positioner vilket är jättebra. Det syns väl mest genom att det överlag är bra fart och intensitet i träningarna.

Vad blir det absolut viktigaste i dagens match?

Viktigast i den här matchen är nog att vi får upp vår intensitet igen, och att vi visar upp en bättre och mer sammanhållen struktur både offensivt och defensivt.

_________________________________________________________________________________________

Damlaget spelar sin historiska första match, med avspark 15.00. För motståndet står IK Arvika Fotboll  och såhär säger Ronny inför den:

Ni skriver historia idag och dessutom på internationella kvinnodagen. Hur känns det?

Det är riktigt kul att få vara en del av det här projektet med ett nytt tjejlag i Karlstad Fotboll. Det känns spännande med hela föreningens satsning för fotbollen här i Karlstad. Det passade perfekt för oss att spela vår premiärmatch idag och att det skulle bli på den internationella kvinnodagen är bara bonus.

Vad kan vi förvänta oss av Karlstad fotboll dam idag?

Idag blir det spännande att se hur vi lyckas med samarbetet på stor plan. Vi är ett helt nytt lag som aldrig har spelat tillsammans så vi får ta det för vad det är (en tränings match). Det är starten på säsongen så vi får ha tålamod med vårt spel.

Hur har det sett på träningarna under vintern?

Träningen under vintern har varit bra. Vi har haft mycket bra förutsättningar för fotbollsträning. Gruppen av tjejer var inte så stor till att börja med men den har växt hela tiden. I och med att antalet spelare som tillkommit så har även kvalitén på träningen blivit bättre.

Vad har ni för mål med säsongen 2020?

Målet för 2020 är att vi kan skapa en grupp tjejer som har riktigt roligt tillsammans och vill utveckla sig som fotbollsspelare och fina föredöme för vår nya förening. När det gäller det sportsliga så vill vi vinna så många fotbollsmatcher vi kan.