Division 1: Andra raka 1-3 förlusten

Helgens bortamatch mot Sollentuna FK innebar den andra raka 1-3 förlusten.

Denna match inleddes på det sätt som i det närmaste har varit en regel denna säsong och som man inte vill ha. Nämligen ett baklängesmål tidigt i matchen.

Denna gång dröjde det inte mer än tre minuter innan hemmalaget kunde göra 1-0 efter att, i en tilltrasslat situation i straffområdet, ha lurat Karlstad-försvaret och satt bollen i mål från nära håll.

Då bör man också tillägga att Sollentuna eventuellt blev berövade en straff efter en hörna i matchens absoluta inledning.

Karlstad hade dock en chans att kvittera redan en minut efter baklängesmålet. Ett högt inlägg från högerkanten nådde en karlstadspelare som satte en volley högt över målet.

I den femtonde minuten var det en tilltrasslad situation i Sollentunas straffområde. Först räddade en hemmaförsvarare på mållinjen sedan lyckades en Karlstad spelare träffa en lagkamrat när han sköt från nära håll.

Minuten senare fick Agon Beqiri en boll på djupet och satte distinkt kvitteringen till 1-1 i målvaktens vänstra burgavel.

Eter dryga halvtimman hade Karlstad två heta chanser där man först, i ett bra läge, sköt på en täckande hemmaförsvarare. Därefter nickade man över från mycket nära håll.

Med detta som bakgrund kändes det oerhört bittert att Sollentuna fick ta ledningen en minut efter detta. I synnerhet på sättet det gick till. Ett högerinlägg nådde en fristående spelare, vid bortre stolpen, som tämligen ohotad fick sätta 2-1.

I den andra halvleken bytte laget chanser med varandra utan att det resulterade. Karlstad var ytterst nära att kvittera i den 88:e minuten då ett högerinlägg nådde en toppforward som, nära målet, nickade utanför.

Istället för en kvittering vände spelet och Sollentuna gjorde 3-1 sedan sollentunaspelaren ganska enkelt vände bort sin försvarare och satte bollen i mål.

Matchfakta

Startelva
1. Oscar Jonsson
2. Eric Forsberg
3. Ludvig Gran
6. Success Chimankpa Nwosu
7. André Jernberg
10. Agon Beqiri
12. Andreas Bellander
17. Oliver Kåhed
18. Erik Nilsson
19. David Johannesson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
5. Sebastian Bellander
8. Oskar Alvers
11. Lovette Felicia
13. Kardo Aso Omar
14. Rasmus Gerhardsson Arvidsson
16. Oscar Kihlgren
27. Felix Ernstson

Byten
46 Ut:Erik Nilsson, In:Oskar Alvers
46 Ut:Oliver Kåhed, In:Kardo Aso Omar
62 Ut:Agon Beqiri, In:Oscar Kihlgren
74 Ut:André Jernberg, In:Sebastian Bellander
75 Ut:Eric Forsberg, In:Lovette Felicia

Mål
1-0 03 Charbel Ceylan, Sollentuna FK
1-1 16 Agon Beqiri, Karlstad Fotboll
2-1 32 Eyasu Alemayehu, Sollentuna FK
3-1 89 Taha Abdi Ali, Sollentuna FK