Seger mot Karlskoga i Stora DM

I går mötte vi KB Karlskoga på bortaplan i kvartsfinal i Stora DM. Matchen slutade med en 9-0 seger för Karlstad Fotboll, efter 4-0 i paus. Som siffrorna skvallrar om så hade vi initiativet i matchen för första till sista sekund, och hemmalaget tilläts inte skapa några chanser.

I paus gör vi fyra byten, bland annat kommer en stekhet Samuel Nielsen och han lyckas med bedriften att göra fyra mål på den halvlek han spelar.

– Vi slår inte av på takten någon gång under matchen, säger assisterande tränaren Jonas Rehnberg, utan trummar på med ett varierat spel och vi skapar många chanser. Det som gläder extra mycket är vårt offensiva spel och naturligtvis målproduktionen.

Målskyttar var Samuel Nielsen 4, Ludvig Steen 2, Moustafa Benshi 1, David Johannesson 1 och Takuto Yasuoka 1.

Startelvan: Simon Grasvool, Erik Forsberg, Yasuoka Takuto, Henrik Cederin, Moustafa Benshi, Andreas Bellander, Christian Marigliano, Jacob Ericsson, David Johannesson, Ludvig Steen och Haris Avdiu.

Bänk: Mathias Karlsson, William Sonntag, Iler Berisha, Ibrahim Habib och Samuel Nielsen.

Nästa match i Stora DM är semifinalen mot antingen Grums IK eller FBK Karlstad som enligt planeringen ska spelas i slutet av augusti.