Inför Karlberg hemma på onsdag

Karlstad Fotboll har slickat såren efter den snöpliga 0-1-förlusten mot Friska Viljor i lördags.

Nu väntar ännu en hemmamatch mot en serienykomling, Karlberg från Stockholm, onsdag klockan 19.00 på Sola Arena.

– Vi hade ett jättebra snack i måndags och det lyste i ögonen på killarna. Nu ser vi framåt. Vi tränade lätt måndag och tisdag och kollade av vilka som är friska och krya. Det ser bra ut, berättar Kjell Jonevret.

Brassen Romulo har varit försatt ur spel på sistone.

– Men nu har vårt medicinska team lämnat klartecken för honom. Romulo är uttagningsbar, men spelar knappast från start.

Hampus Dahlqvist fick en smäll mot Vasalund och tvingades vila senast.

– Men han kunde träna bra både måndag och tisdag igen, så honom räknar vi med mot Karlberg. Vi har inga nya skador och ingen är avstängd.

Jonevret medger:

– Det svider alltid extra att förlora mot en nykomling som Friska Viljor. Det är jobbigt att hantera. Nu fick de ett tidigt mål och när underlaget inte tillåter bra spel är det enklare att vara destruktiv än konstruktiv. Men de försvarade sig bra och jag sa till killarna redan före matchen att det är ett bra lag som vi möter. Det finns tyvärr inga dåliga lag i den här serien.

 

Nu väntar Karlberg för svart-blått och laddningen är igång.

 

Jonevret konstaterar att KF hade bollen i mer än 80 procent av tiden i lördags och att man kom in i Friska Viljors box över 50 gånger.

– Men tyvärr lyckades vi inte trycka in bollen.

KF-tränaren uttryckte svidande kritik mot Sola Arenas underlag efteråt.

– Den är svårspelad men nu har jag bestämt mig för att inte prata så mycket mer om planen. Den är som den är och vi får göra det bästa av det.

KF parkerar just nu på nionde plats med sju poäng efter sex omgångar. Man har faktiskt bara fyra poäng upp till tredjeplatsen, men i gengäld bara fyra poäng ner till jumboplaceringen!

– Det här är ett maratonlopp. Det kommer att hända mycket. För oss gäller i första hand att hitta ett sätt att vinna matcher på. Vi tänker inte så mycket på tabellen nu. Den är som mest intressant framåt hösten.

Karlberg må vara nykomling men det är en tuff motståndare som väntar onsdag kväll. Laget har tre raka utan förlust. Karlberg är sjua i tabellen med en poäng mer än KF.

– Ett starkt lag som öppnat bra. Karlberg har en hel del duktiga yngre Stockholmskillar. Det blir en tuff match, medger Jonevret

Karlberg från Kungsholmen i Stockholm har väntat länge på att få spela i ettan.

Assisterande sportchefen Oskar Sewerin konstaterar:

– Vi vill etablera oss på den här nivån, men på ett hållbart sätt. Med en rekordlåg budget, förmodligen minst i båda Ettan-serierna. Det är spelare som vill utvecklas, och där fotbollen och en trygg miljö står i fokus, som väljer KB.

Karlberg har gjort entré med en bredare och spetsigare trupp än tidigare.

– Vi har visat att vi håller jämna steg med lag på den här nivån tidigare och nu måste vi bli något mer cyniska jämfört med åren i division 2. Några smällar kommer vi säkert åka på och då gäller det att vi visar upp samma moral som förra året, säger Sewerin till klubbens webbsida.

TEXT: PER MÅRTENSSON

FOTO: CHRISTER HÖGLUND