Sista omgången avgör för KF efter förlust mot Motala

Karlstads status i div I Norra avgörs i den 30:e och sista omgången efter förlust med 2-0 (1-0) mot ett taggat och desperat kämpande Motala.
Karlstad måste ta minst en poäng hemma mot Stocksund för att undvika kvalspel.

Motala tog ledningen med 1-0 i den första halvleken.
Målet från Valon Silka kom på en omställning efter 44 minuter sedan KF-försvaret sjunkit djupt och agerat tveksamt i hemjobbet.
Noterbart var att målet var Motalas första efter 360 mållösa minuter sedan laget noterat fyra raka förluster och 0-13 i målskillnad.

Det var Motala som var det spelförande laget i den första halvleken och noterades för ett knippe heta chanser mot vikarierande KF-målvakten Simon Graasvoll, som för dagen ersatte skadade Mathias Karlsson. KF saknade också också sjuke Moustafa Benshi.

I den andra halvleken gick Karlstad för ett offensivare spel, tog över matchen och skapade en rad heta lägen.

# Oscar Kihlgren prickade ribban efter 62 minuter.
# David Johannesson nickade tätt över efter hörna.

Mål eller inte? KF-spelarna jublade och ansåg bollen vara klart över mållinjen – se bilderna – men domaren var inte överens med KF-spelarna.

Istället kunde Motala täppa till sitt försvar mot ett allt mer uddlöst och uppgivet Karlstad och lyfta upp spelet ju längre halvleken led.

På en snabb omställning gjorde lånet från Västerås SK, David Borubwa, 2-0 i den 82:a minuten sedan han frispelats av planens bäste spelare, Kevin Ali.

Trots en del offensiva byten orkade inte Karlstad åstadkomma några fler heta chanser mot ett stabilt spelande och betydligt mer desperat kämpande Motala som radade upp hela nio hörnor mot KF och med segern gav sig själva chansen att få stanna i div I Norra..

I den sista omgången möter tiondeplacerade Karlstad (37 poäng -7) elfteplacerade  Stocksund (35 p -10) hemma på Sola Arena. Karlstad måste ta minst en poäng för att undvika kvalplatsen.

Täby, som just nu ligger på kvalplats med 34 poäng (-10) möter Boden borta. Ett Boden som redan är avsågat och  inte har något att spela för.
Motala på 32 poäng kan fortfarande nå kvalplatsen vid seger mot mittenlaget Sollentuna.

Text: Jörgen Kalitzki