Karlstad Fotbolls satsning har vaknat!

4-1 i omstarten hemma på Sola Arena mot Sylvia. 15 poäng på de sex senaste matcherna sedan Kjell Jonevret och Jonas Rehnberg tog över som tränare. Och första gången sen omgång ett som laget har plusmål.

– Ibland behövs en ny röst. De kom in och bidrog med mycket positivt. Både för vårt självförtroende, för spelet och för att alla skulle hitta sin roll som spelare och människa, hyllar Agon Beqiri.

Agon Beqiri, inblandad i det mesta idag
Foto: Håkan Strandman

Beqiri själv strålade av självförtroende den här soliga eftermiddagen när KF startade höstsäsongen hemma på Sola Arena inför nästan 1000 åskådare. Han var delaktig i tre av målen.

Beqiri bäddade för en drömstart när hans knallhårda skott sånär hade gått in i sjunde matchminuten. På den efterföljande hörnan nickade Erik Björndahl in 1-0.

Erik Björndahl sätter 1-0 på nick
Foto: Håkan Strandman

Drygt 11 minuter senare hände det på hörna – igen. Nu med Beqiri i huvudrollen.

– Jag fick in hörnan bra. Det blev en skarv ut så vi fick dubbelhörna. Då packade vi bra framför mål, deras målvakt kom inte ut riktigt så min hörna gick rakt in i mål, berättar Beqiri.

Drömstarten satte sin prägel på resten av halvleken och i 42:a ökade Samuel Nielsen till 3-0. Även det på en fast situation, mycket snyggt på volley efter en frispark. 

Samuel Nielsen sätter 3-0
Foto: Håkan Strandman

– När man får en tidigt ledning blir det enklare att spela. Det är lätt att få press på sig på hemmaplan men när vi gjorde 1-0 tidigt kändes det väldigt bra. Vi kunde ha gjort fler både i första och andra halvlek, säger Beqiri.

Nästan varje Karlstads-hörna (åtta stycken) i första halvlek blev till en fet målchans!

– Ge inte Karlstad hörnor. Härligt! Som svenska damerna i VM, ler tränare Jonevret belåtet.

4-1 var Karlstads största seger i år. Jonevret hyllade hela gruppen efteråt.

– Det var tufft att ta ut laget inför matchen idag eftersom vi var skadefria för första gången. Tufft att lämna så många duktiga killar på bänken. Men vi har en augustimånad med många matcher och behöver alla. Just nu har vi en sund konkurrens i truppen och har några väldigt bra träningsveckor bakom oss.

I andra halvlek jämnade spelet av förklarliga skäl ut sig något och Sylvia lyckades få in ett reduceringsmål. Men Karlstad svajade aldrig och i 78:e stängde Yasuoka Takuto matchen definitivt med sitt 4-1. Framspelad av David Johannesson, som kom in två minuter tidigare och sånär hade gjort mål på sitt friläge i situationen som föregick 4-1-målet.

Yasuoka Takuto har hittat målet.  Mål för andra matchen i rad.
Foto: Håkan Strandman

I slutskedet fick de nästan 1000 på Sola Arena även se inhopp av rykande färska och intressanta nyförvärven Axel Wallenborg och reslige holländske mittbacken Henk van Schaik. Två spelare som Karlstad också kommer att få stor nytta av framöver.

 – Härligt med andra raka segern på hemmaplan. Alla i laget ska ha en klapp på axeln. Vi höll ihop det fint med rejält jobb. Det var många trötta ben efteråt och Agon sitter här med kramp. Sånt älskar man ju, säger Kjell Jonevret.

Stort tack för stödet från läktaren
Foto: Håkan Strandman

– Känns jätteskönt inför fortsättningen med fem segrar av sex möjliga, ler Agon Beqiri.

PER MÅRTENSSON