Inför IFK Luleå på Tingvalla

Då var det dags för match igen, den sjätte matchen på tre veckor. För motståndet står IFK Luleå, och vi har ställt några frågor till David Ekelund innan matchen.

Avspark är 17.00 och matchen kan du som vanligt se på sportexpressenplay. Länk till matchen finner du här.

Förlust mot IF Sylvia senast. Vad var det, i ert spel, som skiljde mot det ni visade upp mot Vasalund?

Det var en matchbild som skiljde sig ganska mycket från matchen mot Vasalund. Dels släppte vi in ett mål efter drygt två minuter, varpå Sylvia ganska snabbt sjönk lägre i sitt försvarsspel och låg tajt. Vi hade mycket boll men skapade för få heta chanser. Samtidigt var vi alldeles för passiva i vårt försvarsspel vid några tillfällen, och släppte då in två mål till. Sen hade vi några vassa chanser att i första hand reducera, men var inte vassa nog i box.
Mot Sylvia hamnade ni åter i målmässigt underläge tidigt i matchen. Är det bara en tillfällighet eller finns det ett mönster?
Det är andra matchen vi släpper in ett mål innan vi spelat tre minuter, först mot Sollentuna och nu senast då mot Sylvia. De andra två matcherna där vi släppt in mål har det kommit först i andra halvlek. Däremot har vi släppt in första målet i fyra av fem matcher, vilket såklart inte är bra.
Skulle inte säga att de två tidiga målen är av slump, det har varit ganska passivt försvarsspel vid båda målen, där vi haft kontroll på anfallet och varit övertaliga men alldeles för enkelt släppt fram motståndarna.
Det kändes som att Sylvia fick göra tre ganska enkla mål medan ni inte lyckades förvalta era chanser. Tar ni för god tid på er när läget finns eller vad beror det på?
Så var det. Vi var alldeles för slapphänta vid alla tre målen, och fattar några felbeslut i vår prioriteringar i försvarsspelet. Det handlar om att gå in i varje duell fullt ut, och inte hoppas att någon annan löser det åt oss. Vi måste spela färdigt situationerna.
I några matcher upplever jag att vi tagit för god tid på oss i avslutsläget och fler gånger blivit blockade av en utespelare. Mot Sylvia kom vi ganska snabbt till avslut när vi fick lägen, men sköt vi inte utanför så räddade utespelare bollen. Vi behöver såklart bli bättre på att sätta dit bollen, vi är ganska ofta i motståndarnas straffområde men har inte varit tillräckligt effektiva, ännu. Men det kommer.
Nu har ni haft en hel vecka utan matcher. Är det särskilt bra efter en förlustmatch eller vill ni matcha tätt hela tiden?
En hel vecka är väl att ta i kanske, vi spelade ju i tisdags kväll. Men vi har hunnit med tre hela träningar, något vi inte är bortskämda med just nu. Tiden man har blir vad man gör den till, oavsett tätt matchande eller längre mellan matcherna. Vi har haft tid att diskutera genom en del grejer vi inte varit nöjda med, och även tryckt på delar som vi gör bra.
Nu kommer IFK Luleå på besök, ett lag som har haft det tufft med tre uddamålsförluster på de fem första omgångarna. Vad kommer att vara extra viktigt för er i denna match?
Vi behöver vara påkopplade i vårt försvarsspel. Är vi det så funkar också anfallsspelet bättre, allt hänger ihop.

Prognosen från SMHI pekar på att det kommer att bli en regntung plan. Hur kommer det att påverka spelet tror du?

Vi får se hur planen hanterat regnandet. Mattan är i fantastiskt skick så tror inte det kommer bli några problem. Däremot kommer det nog bli lite halkigt, vilket lagen kommer behöva hantera.

Hur är statusen i laget?

Den är bra, det är bara Kardo Aso som inte är tillgänglig för spel. Kardo har dock sedan en vecka tillbaka gått in i full fotbollsträning efter sin korsbandsskada, men har av förståligt skäl en bit kvar innan han är i spelbart skick.