Seger mot Brålanda i Svenska Cupen

Matchen i Svenska Cupen mellan Brålanda IF och Karlstad Fotboll slutade  2-4, efter 0-2 i paus.

De viktigaste var seger och avancemang till omgång 2 i Svenska Cupen. Det infriades – men inte mycket mera. En tuff vårsäsong för KF-killarna och en stundande semester bakom hörnet kan vara (bort)-förklaringar till den bleka insatsen på Sörbyvallen i Brålanda. Visst, laget var aldrig hotat i matchen och man försökte få råd att gå lite på sparlåga. Men med de förutsättningarna var det svårt att hitta rätt tajming.

Karlstad Fotboll  tog hand om bollinnehavet totalt inledningsvis och Brålanda fick inte ha bollen under kontroll någon gång på offensiv planhalva den första halvtimmen. Men KF skapade alldeles för lite utöver ledningsmålet i  22:a minuten där Benshi vräker sig fram och tåar in en målvaktsretur efter skott från Ericsson. När sedan Bonilla kunde göra tvåan precis innan pausvisslan kändes matchen helt avgjord.

Mål av Johansson Bahar efter hörna och Benshi på straff såg till att det stod 0-4 på resultattavlan i mitten av 2:a halvlek. Brålanda kunde sedan i slutdelen av matchen reducera två gånger efter mycket slarv hos de svartblå.

Jonevret gav några ”nya” spelare chansen jämfört med startelvan mot Piteå i måndags, men tyvärr var det ingen som övertygade, förutom målvakten Carl Josefsson. Jacob Ericsson bäst bland utespelarna.

Nu väntar en spännande lottning inför omgång två.

Text: Ulf Fritzon