Femte raka segern för KF

Karlstad Fotboll är fortfarande obesegrat på försäsongen efter femte raka segern i träningsmatchandet.
Seger med 4-2 mot ett ungt men välskolat och tekniskt skickligt Hammarby U19 i en match där framförallt den första halvleken bjöd på bra KF-spel.

-Skönt att fler spelare får 90 minuters speltid och det är bra att vi gör fyra mål.
Så summerade Albert Bunjaki KF-insatsen.

Hammarby hade mest boll i matchinledningen och skapade med snabba omställningar en aning huvudbry för hemmalaget och redan efter tio minuter kunde Ahmat Thuray prickskjuta 0-1 vid Mathias Karlsson högra stolpe på en bredsida från strafflinjen. Ett felpass i uppspelsfasen var upphov till baklängesmålet.

Efter målet tog dock Karlstad över allt mer och kunde också kvittera när Fuad Ajvazi efter 16 minuter elegant kunde nicka in kvitteringen sedan Moustafa Benshi hittat lagkamratens huvud med en perfekt slagen hörna.

Efter målet spelade Karlstad riktigt bra och radade upp chanser- Samuel Nielsen hade ett bra skott och bara minuter senare en boll i stolpen sedan Ludvig Steen i förstaläget varit nära ett ledningsmål.

Steen, en av  första halvlekens bästa KF-spelare,  skulle dock hitta rätt när han på en djupledsboll sprang sig fri och kunde lura Hammarbymålvakten och elegant rulla in 2-1 efter 36 minuter. Kenan Cehajic skarvnickade fram bollen.

Ludvig Steen, hade ytterligare ett bra läge på inspel från Takuto Yasuoka innan halvleken var över. Steen var rörlig och ständigt spelbar i djupled från KF:s vänstersida där han matades med bollar och där även Yasuoka fyllde på.

Hammarby rivstartade den andra halveleken och redan efter tre minuters spel kvitterades KF-ledningen på en straff, säkert inslagen av Gent Elezay.

KF svarade dock omgående när inbytte Pelle Busqvist hittade Ludvig Steen i djupled. Steen tog skickligt emot och spelade in bollen mot mållinjen där Kenan Cehajic var före målvakten på bollen och KF kunde på nytt ta ledningen till 3-2.

Cehajic ökade sedan på till 4-2 på en säkert inslagen straff efter 58 minuter. På nytt var det Ludvig Steen som var inblandad i förarbetet där bollen landade på handen på en Hammarbyförsvarare.

Efter målet sjönk spelkvaliteten en aning och Hammarby tilläts ta över taktpinnen, dock utan att kunna utnyttja spelövertaget. Med tjugo minuter kvar bytte Hammarby in sex spelare, men KF kunde stå emot och ta femte raka segern.

Karlstad Fotboll-tränaren Albert Bunjaki luftade denna gång femton spelare.

Etablerade Johan Bertilsson, Jacob Eriksson, Filip Johansson Bahar och Ilir Berisha vilades denna gång helt.
-Målsättningen var att de uttagna i startelvan skulle få 90 minuter om inget oförutsett hände, förklarade KF-tränaren.

Det oförutsedda denna gång var att stabilt och passningssäkert spelande mittbacktalangen Fuad Ajvazi tvingades gå av efter 72 minuter efter en fotskada och att Moustafa Benshi tvingades kliva av i paus efter att ha fått en smäll i den första halvleken. Positivt var att lagkaptenen Andreas Bellander gjorde säsongsdebut och fick drygt 25 min speltid.
Skiften i övrigt var att William Sonntag ersatte Fuad och att Oscar Kihlgren ersatte Agon Beqiri i paus. Pelle Busqvist fick en knapp halvtimme innan han ersattes av Bellander.
Sista tio minuterna fick även Melker Falknäs (-03) och Odilon Sangwa speltid.

Nästa match för Karlstad Fotboll blir på onsdag mot FBK Karlstad, en match som flyttats inomhus till Airdomen (18.00) på grund av den kyla som väntas komma under veckan.

Ett teknisk och skolat Hammarby bjöd riktigt bra motstånd och hade ett visst grepp om den sista halvtimmen. Mittbacken Gustav Johanströmmer Hedin var skicklig och trygg i sitt spel. Bra var även Gent Elezaj

Karlstad -Hammarby U19
4-2 (2-1)
1-0 (10) Ahmet Thural, 1-1 (16) Fuad Ajvazi, 2-1 (36) Ludvig Steen, 2-2 (48) Gent Elezaj (straff) 3-2 (50) Kenan Cehajic, 4-2 (58) Kenan Cehajic (straff).

KF startspelare: 1. Mathias Karlsson 6.Henrik Cederin 8. Ibrahim Habib, 10. Agon Beqiri, 13 Fuad Ajvazi, 16. Samuel Nielsen, 17. Moustafa Benshi, 20. Eric Forsberg, 21. Ludvig Steen , 23. Takuto Yasuoka, 35. Kenan Cehajic

Hörnor: 5-5 (4-4)
Domare: Fredrik Alknäs