Ett av lagen kvar i cupen

Det blev blandade framgångar när Karlstad Fotboll spelade första gången av Svenska Cupen.

Division 1-laget reste till Örebro för att möta BK Forward. Det blev en målsnål match där Karlstad visserligen hade ett visst övertag, när det gäller bollinnehav, utan att för den skull dra någon större fördel av detta.

Hemmalaget försökte komma till målchanser via inlägg från kanterna vid ett flertal tillfällen. Med ca tio minuter kvar att spela kom så matchens enda mål efter ett inlägg mot Karlstads mål. Bollen kunde, efter en viss kalabalik, nå en hemmaspelare som tryckte in 1-0.

På söndagen tog division 2-laget emot seriekollegan IFK Åmål. När lagen möttes i slutet av juni var det Åmål som drog det längsta strået trots att man spelade med en man mindre i en timma.

Styrkt av detta(?) kom gästerna ut hårt direkt från början i denna match och pressade Karlstad Fotboll rejält. Hemmalaget redde dock ut stormen och kunde gå till halvtidsvila med 0-0.

I den andra halvleken gjorde Karlstad två mål(Emil Augustsson, Joel Gustavsson) under den första kvarten och tvingade Åmål att gå fram ännu hårdare. Reduceringen kom med dryga tio minuter kvar av matchen men sedan lyckades Karlstad hålla undan och säkra avancemanget till den andra omgången.

Den andra omgången spelas på hemmaplan senare i höst och då kommer motståndarna från Allsvenskan eller Superettan.  Vinnarna i den matchen är sedan kvalificerade till svenska cupens gruppspel som brukar spelas under februari månad.

Senaste nyheterna

Äntligen comeback för Bertilsson

Walter Bertilsson, 10, upplever en andra julafton just nu. Äntligen kan pappa Johan knyta på sig fotbollsskorna. Fjolårets prestigevärvning och affischnamn är redo för spel

Läs mer

Kallelse till årsmöte

IF Karlstad Fotboll hälsar alla medlemmar välkomna på årsmöte. Dag: onsdag 20 mars kl 18.00 Plats: Travrestaurangen Färjestad, Karlstad Verksamhetsberättelse, årsredovisning/årsbokslut, revisorernas berättelser, verksamhetsplan med

Läs mer

Tack Erik

Efter en säsong i klubben är det nu klart att Erik Björndahl lämnar Karlstad Fotboll. Trots skade- och sjukdomsbekymmer gjorde Erik nio mål och blev

Läs mer