”Svennis” jättenöjd med Bertilssons kontrakt

Degerfors lagkapten Johan Bertilsson är klar för spel i IF Karlstad Fotboll.

-Under min karriär har vissa klubbval varit enklare än andra. Det här var ett av de lättaste. Karlstad känns helt rätt för mig och min familj. 

Bertilsson presenterades på en välbesökt mediaträff i Karlstad på tisdagsförmiddagen. Ända sedan i höstas har hans namn nämnts som ett drömförvärv för Karlstad Fotboll. Diskussionerna har pågått sedan den allsvenska slutomgången 2022 och nu är parterna överens om ett kontrakt på två plus ett år.

-Vi som klubb är naturligtvis jättenöjda och jättestolta. Det var ju här i Karlstad som Bertilssons seniorkarriär startade och att han kommer tillbaka är ett bevis för vad Karlstad Fotboll vill göra nu och i framtiden. Jag vill också passa på att tacka sponsorerna som gjort det möjligt att slutföra den här affären, säger nye sportchefen Sven-Göran Eriksson.

Välbesökt presskonferens

Trivs i Karlstad

Johan Bertilsson gjorde som tonåring tre säsonger i Carlstad United och lika många år på Tingvallagymnasiet. Sin senaste match i Karlstad spelade han på Tingvalla 2013, när Degerfors besegrade Östersund med 1-0.

-Jag har alltid känt mig hemma i Karlstad och trivts väldigt bra. Inledningsvis kommer jag att pendla från Karlskoga, men tanken är att hela familjen snart ska flytta till Karlstad, säger Johan Bertilsson.

Att byta allsvenskan mot division 1 blir förstås en kvalitetsförsämring.

-Men jag ser det här som en stor chans och en ny utmaning. Jag känner att jag har mer att ge som fotbollsspelare och det ska bli spännande med en ny serie och nya motståndare.

Stor roll i laget

Självklart kommer välmeriterade Bertilsson att få en mycket stor roll i Karlstad Fotboll 2023.

-Jag är inte alls rädd för att det kommer att ställas högra krav på mig. Jag har fortfarande höga krav på mig själv också. Kroppen är pigg och motivationen hög.

De senaste säsongerna har Bertilsson spelat både forward och mittfältare.

-Jag är öppen för olika positioner. Jag spelar där tränaren anser att jag gör mest nytta. Det blir väl där jag sätter mig själv och mina medspelare i många offensiva situationer.

Mer på gång

Bertilsson och ”Svennis” Eriksson har inte hunnit lära känna varandra så väl.

-Men att döma av allt jag har läst och hört är det stort A på alla punkter. Vi får inte bara en mycket bra spelare, utan också en  mycket bra människa i klubben, säger sportchefen.

”Svennis” Eriksson utlovade också fler förstärkningar till Karlstad Fotboll.

– Truppen är inte alls klar. Det kommer att hända mer.

Text: Håkan Kamp
Foto: Christer Höglund