Ny storseger för tjejerna

Karlstad Fotboll Dam vann i går sin åttonde raka match i division 4 östra. Råda IK besegrades på Våxnäs IP med 7 – 1 efter 3 – 0 i paus.

Tonen slogs an redan i fjärde minuten när Märta Lundström Larsson löpte loss och placerade in första målet. Spelet från hemmalaget var mycket offensivt med ett bra passningsspel och det ledde till ytterligare två mål i första halvlek.
Ett mål till av Märta och ett av Hana Rioflorido. Dessa två skapade flera möjligheter framåt
genom sin löpstyrka och teknik.

Tyvärr råkade Råda ut för två skador under första halvlek vilket reducerade deras styrkor.

I den andra halvleken spädde Märta på med två mål till och varsitt mål av Frida Rosenhall och Ida Eriksson gav en bekväm seger. Madelyn Youngblood Hallin satte en frispark som reducering för Råda.

Många spelarna utvecklas och går framåt och i och med det också lagets spel. Passningsspelet och tempot är betydligt bättre än i säsongens början.

Nästa hemmamatch är nu på måndag i DM då Säffle SK kommer hit. Säffle ligger tvåa i division två och blir ett tufft och nyttigt motstånd. Våxnäs IP 18.15.

Nästa seriematch kommer söndag 12 september borta mot Nyedshov/ Östra Deje.