Seger med dramatik för Karlstad

Det blev en efterlängtad 1-0-seger (0-0) för Karlstad Fotboll mot Örebro Syrianska efter stor sekunddramatik när KF-målvakten Mattias Karlsson räddade nollan med en jätteräddning på övertid.
Segermålet sköts av Ludvig Steen i den 84:e minuten.

Ludvig Steen sätter segerbollen på passning från Jacob Ericsson

Jacob Ericsson uppfattar situationen blixtsnabbt.
En långboll missbedöms av mittbackarna och plötsligt har två KF-spelare fritt fram mot Syrianska-målet. Jacob spelar in bollen till den mer centralt löpande Ludvig Steen som med (som det verkade) isande kyla placerar lädret mellan målvaktens ben och in i nätmaskorna. Glädjescenerna som följde när ”Ludde” triumferande löpte mot Tingvallas huvudläktare kändes så äkta. Samtliga, såväl spelare som publik anade att en seger låg inom räckhåll – klockan närmade sig nämligen 85 minuter.

Ludvig Steen sköt segermålet för Karlstad Fotboll.

Så här långt hade det varit en slitsam match för KF. Örebroarna hade det bättre spelet ute på plan. Gästerna var bättre organiserade i sitt bollinnehav och hade framgång i närkampsspelet. KF fick inrikta sig på täta till sitt försvar, och gjorde det bra. Innan paus hade KF:s högerförsvar bekymmer med yttern Josef Ibrahim som fick mata in ett antal fina inlägg. KF:s välplacerade mittbackar kunde
dessbättre ganska enkelt få undan dessa med viss hjälp Karlsson i målet.

David Johannesson bolltrollar

Om Örebro hade det bättre spelet så var det ändå KF som skapade de bättre chanserna. Innan paus hade man 2-0 i chanser efter att Yakuto och Avdiu sumpat sina lägen. I andra halvlek hade Johannesson och Nielsen ännu skarpare lägen utan att få till det.

Visst hade Närkingarna sina lägen också, främst med ett friläge där Karlsson kunde komma ut perfekt och avvärja. Så trots ett visst
spelövertag för bortalaget fanns det hopp och KF verkade få kraft genom detta. Man visade aningen
större vilja än sina motståndare och detta faktum är ofta avgörande.

Jätteräddnjngen från Mattias Karlsson i slutsekunderna räddade KF-segern.

Efter Ludvig Steens mål kämpade KF oerhört, men Örebroarna kunde ändå få en superchans i slutminuten (95:e). Gulklädde Karlsson fick göra en dubbelräddning av sällan skådat slag där han på det avslutande närskottet offrade sig hänsynslöst nära sin högerstolpe.

Plusbetyg i hemmalaget ges till mittbacken Eric Forsberg tillsammans med vb Jacob Ericsson. På mittfältet visade Henrik Cederin att han är en ”coming man”.

Ja, och så naturligtvis världens bästa Karlsson i målburen.

Kapten Bellander och laget jublar efter de dramatiska slutsekunderna.
Tack för den, världens bästa Karlsson!

Nye KF-tränaren Kjell Jonevret menade att segern naturligtvis var viktig, men att det finns saker att jobba med framöver.
Främst att gjuta mod i spelarna och få fram en glädje till fotbollen.
– Vem vill gå till jobbet med ängslan och vara orolig, menade Jonevret.

Karlstad Fotbolls VD gratulerade nye tränaren Kjell Jonevret direkt efter slutsignalen.

– Vi har ett tufft program framför oss med någon cupmatch inkilad innan uppehållet.
Försvarsspelet blir en viktig nyckel att hitta, betonar Jonevret.
– Att släppa in billiga mål håller inte men ikväll gjorde killarna det ändå fullt godkänt.

Text: Ulf Fritzon