Kommentar till en situation i dagens match mot BP

Mot slutet av dagens match mellan BP och Karlstad Fotboll var det en sekvens på 10-15 sekunder där spelarna till synes stod still på planen och slutade spelade fotboll. Det har uppstått funderingar kring vad som egentligen hände. Det här är vår uppfattning om situationen:

BP ledde med 2-0 och det var bara några minuter kvar av matchen. Instruktioner kom från BP:s ledare att ta det lugnt, hålla bollen, inte gå på anfall utan låta oss jaga. Egentligen en naturlig åtgärd i det skedet av matchen.
Vår ledarstab uppfattade det hela som en provokation och valde att göra samma åtgärd som en markering. Vi förstår att det såg konstigt ut, men laget hade sannerligen inte gett upp, utan jagade vidare, förutom då de 10-15 sekunder som det handlar om.
Vi ber om ursäkt för det inträffade och gratulerar BP till segern. Nu laddar vi om inför hemmapremiären mot Haninge kommande helg. 
Glad påsk!

Senaste nyheterna

Guld till Annelie Larsson

Idag säger vi stort grattis till IF Karlstad Fotbolls styrelseledamot Annelie Larsson som har fått Svenska Fotbollförbundets förtjänstmedalj i guld. Överlämnandet skedde vid förbundets årsmöte

Läs mer

Oavgjort i genrepet

Idag styrde vi bussen till Uddevalla för match mot Div 1-kollegan (om än i södra) IK Oddevold. Samtidigt var det genrep inför kommande helgs seriepremiär.

Läs mer

Bortamatch mot Oddevold

I morgon lördag åker Div 1-laget till västkusten för match mot IK Oddevold på Thordéngården. Avspark kl 14.00. Då är med andra ord genrep inför

Läs mer