Förlust mot Örebro Syrianska efter tre sena mål

På konstgräsplanen vid ett regnigt och grått Sola (!) möttes Karlstad Fotboll och Örebro Syrianska i en träningsmatch. Tillställningen slutade med seger för Örebro Syrianska med 1-2, efter att samtliga mål kom i matchens slutskede.

Örebro inledde bäst med bra energi och hög press på hemmalaget, dock utan skapa de riktigt heta chanserna.
Redan i sjätte minuten drabbades hemmalaget av en riktig jobspost när kaptenen Andreas Bellander fick kliva av planen med ett hårt lindat lår. Oturen ger sig tydligen aldrig.

Efter de första 20 minuterna jämnades spelet ut och Karlstad flyttade upp och skapade några halvchanser. Henk van Schaik hade ett riktig bra läge med en nick vid stolproten, följt av en härlig räddning av målvakten. Helt i onödan visade det sig när assisterande domaren vinkade av det hela för offside.

Halvleken kan vi totalt sett summera som jämn spelmässigt. Båda lagen hade sina chanser, öven om de inledningsvis inte var av det mer högkaratiga slaget. Mot slutet av halvleken blev chanserna däremot lite bättre.

Trippelchans efter hörna
En hörna för Karlstad avslutades med en trippelchans, men bortaförsvaret var tätt och täckte under alla skottförsök. Istället blev det en snabb omställning av Örebro där hemmaförsvaret fick fullt upp med att freda sitt mål.

Bonilla skapade en del fina chanser

Nära var det också när KF kom tre mot en. Bonilla gick på avslut med ett skott tätt utanför.

Andra halvlek startade med en dubbelchans för Örebro Syrianska, och två bra räddningar av Toomas Kocys i hemmamålet.

Filip Johansson Bahar utmanade gästerna med sin snabbhet och driv och gick på avslut som mv räddade. En bra insats av FJB. Även Bonilla skapade en chans som följdes av en dubbelhörna.

I 63:e minuten genomförde Karlstad ett trippelbyte. Måns Berggren, Jonathan Johnsson och Henrik Cederin kom in och ersatte Benshi, Johansson Bahar och Marigliano. Intressant att se nyförvärven Berggren och Johnsson som visade snabbhet och skapade en del framåt.

Hemmaledning
Inte minst Måns Berggren som i 79:e minuten spelade fram till William Sonntags 1-0 mål. En bra prestation av båda. Efter en ganska tempofattig period i matchen skruvades nya tempot upp, vilket också visade sig i chanser och mål.

Måns Berggren gratuleras efter framspelningen till 1-0

Redan i 83:e minuten kom kvitteringen på straff efter att en fällning i straffområdet, eller en bra brytning. De fanns olika uppfattningar om situationen, men domaren hade sin uppfattning klar. Straffen satt vid stolproten och vi hade 1-1 i matchen.

I 87:e minuten var målprotokollet komplett när Örebro Syrianska satte segermålet fram till 1-2 efter en snabb omställning och ett vinkelskott i borte gaveln.

Surt med förlust naturligtvis, men som tränare Jonevret sa efter matchen
– Det är en typisk träningsmatch som kunde slutat hur som helst. Vi gjorde en hel del bra saker och några som var mindre bra. Andra halvlek skapade vi många bra chanser, men vi måste bli bättre på att stänga matcher när vi leder i slutet. Vi har en del att träna på inför seriestaren. Flera bra prestationer av spelarna och inte minst kul att se Bertilsson göra comeback och spela sista 15 minuterna.