Bortavinst för Karlstad Fotboll Dam mot Västerås BK30

Under lördagen tog Karlstad Fotboll Dam ytterligare en seger i div 2 västra Svealand och denna gång var det Västerås BK30 som besegrades med 2-1.

Matchen började med ett stort bollinnehav för Karlstad och i den 10:e minuten fick man en hörna från höger och efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde till slut Amanda Hellstrand få bollen i mål och det var 0-1. Halvleken fortsatte med att Karlstad var det bollförande laget men hade svårt att få till de riktigt heta chanserna inne i straffområdet. I den 42:a minuten fick Västerås till ett fint frisparksläge utanför Karlstads straffområde. Frisparken gick i ribban men på returen kunde Västerås kvittera till 1-1 genom Tessa Lundén.

Andra halvlek var spelmässigt som den första med spelövertag för Karlstad men även i denna halvlek var det svårt för laget att riktigt hota Västerås i deras straffområde. Den hetaste chansen hade Elin Hedin i den 77:e minuten men hon träffade stolpen. När matchklockan närmade sig 90:e min kämpade Alice Thorén till sig en hörna och på den efterföljande hörnan kunde Amanda Hellstrand göra sitt andra mål i matchen efter en perfekt nick som seglade över målvakten. 1-2 stod sig matchen ut och Karlstad kunde kamma hem ytterligare tre poäng.

På lördag den 7 oktober avslutas årets seriespel med hemmamatch mot Rynninge kl 12.30 på Våxnäs IP.

Senaste nyheterna

Rioflorido är redo

Bilden av nästa års spelartrupp för Karlstad Fotboll Dam börjar klarna mer och mer. Senaste spelaren ombord är Hana Rioflorido som alltså fortsätter karriären hos

Läs mer

Jonevret och Rehnberg fortsätter

Kjell Jonevret, Jonas Rehnberg och Stefan Remnér – där har ni namnen på Karlstad Fotbolls tränarstab även kommande säsong. Idag blev det nämligen klar att

Läs mer