Bortavinst för Karlstad Fotboll Dam mot Västerås BK30

Under lördagen tog Karlstad Fotboll Dam ytterligare en seger i div 2 västra Svealand och denna gång var det Västerås BK30 som besegrades med 2-1.

Matchen började med ett stort bollinnehav för Karlstad och i den 10:e minuten fick man en hörna från höger och efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde till slut Amanda Hellstrand få bollen i mål och det var 0-1. Halvleken fortsatte med att Karlstad var det bollförande laget men hade svårt att få till de riktigt heta chanserna inne i straffområdet. I den 42:a minuten fick Västerås till ett fint frisparksläge utanför Karlstads straffområde. Frisparken gick i ribban men på returen kunde Västerås kvittera till 1-1 genom Tessa Lundén.

Andra halvlek var spelmässigt som den första med spelövertag för Karlstad men även i denna halvlek var det svårt för laget att riktigt hota Västerås i deras straffområde. Den hetaste chansen hade Elin Hedin i den 77:e minuten men hon träffade stolpen. När matchklockan närmade sig 90:e min kämpade Alice Thorén till sig en hörna och på den efterföljande hörnan kunde Amanda Hellstrand göra sitt andra mål i matchen efter en perfekt nick som seglade över målvakten. 1-2 stod sig matchen ut och Karlstad kunde kamma hem ytterligare tre poäng.

På lördag den 7 oktober avslutas årets seriespel med hemmamatch mot Rynninge kl 12.30 på Våxnäs IP.