KF semestrar som femma i norrettan

Karlstad Fotboll bjöd många och långa stunder på delikat sommarunderhållning och besegrade Piteå med hela 6-0.
– Inte illa av oss som blivit kallade ”ett talanglöst lag med gamla tränare”, sa KF:s nöjde huvudcoach Kjell Jonevret efter slutsignalen på Sola arena.
Inget av de fyra frågetecken som fanns i KF innan våravslutningsmatchen kom till spel. Johan Bertilsson och Romulo hade skadekäningar, Filip Stankovic var fortsatt sjuk och Emil Berger, som varit sjuk, blev kvar på avbytarbänken hela tiden.
– Vi har ju haft problem med målskyttet under vårsäsongen och verkligen väntat på att få göra lite mål. Visst blev jag bekymrad när både Bertilsson och Romulo saknades, men då kom det in lite annat folk som skötte uppgiften jäkligt bra, sa Jonevret och åsyftade i första hand Filip Johansson Bahar (ett mål och en assist) och Moustafa Benshi  (ett mål  och en assist).

Hög press

Inför 527 åskådare på Sola arena, som verkligen gjorde skäl för sitt namn denna kväll, startade KF med en mycket hög och effektiv press. Piteå hade ofta svårt att ta sig över mittlinjen med boll.
I den elfte matchminuten gav det offensiva spelet även målutdelning. Ett propagandaanfall som startades av Jonathan Johnsson på högerkanten. Via José Segura Bonilla och Hampus Dahlqvist nådde bollen den framstormande Johnsson igen, 1-0 på skott nära Piteåmålet.
1-0 målskytten Jonathan Johnsson
I 16:e minuten blev Johansson Bahar fälld inne i bortalagets straffområde utan domarsignal och en minut senare var Dahlqvist nära 2-0 med en lobb, som Filip Eriksson lyckades tippa utanför sin målram.
KF:s andra mål kom istället i 27:e minuten. Elliot Nilsson King nickade in  en skruvad Benshi-frispark.
I 31:a minuten blev Johansson Bahar frispelad av Bonilla, men Eriksson räddade till hörna. 3-0 blev det istället tre minuter senare och nu var det Johansson Bahar som serverade Bonilla.

Drömmål av Benshi

Efter en hörna och King-nick bombade Benshi in 4-0 i 38:e matchminuten.
Ett mått på hemmalagets dominans var William Videhults nick strax utanför ena stolpen i 39:e minuten. Piteås allra första målchans så långt.
Kanonmål av Benshi
Även i andra halvleken var KF det klart bästa laget denna kväll. Exempelvis hade Benshi två mycket goda målmöjligheter och William Sonntag en i minuterna 58-62.
5-0 gjorde Bonilla, assisterad av Dahlqvist, i 69:e och 6-0 Johansson Bahar i 71:a matchminuten.

En man färre

Sista kvarten sjönk spelkvaliteten och det gjordes många byten i båda lagen. Unge KF-forwarden Nils Andersson Gärds hann inte spela mer än några minuter innan han blev skadad och eftersom KF då redan fyllt sin byteskvot avslutade hemmalaget matchen med tio man.
6-0 är nytt målrekord för Karlstad Fotboll. Det tidigare rekordet, 6-1 hemma mot Norrköpingsklubben Sylvia, var från 2020.
– Det märktes att Piteå hade två av tre ordinarie mittbackar borta, men det förringar inte vår fina insats. Nu är vi uppe på femte plats i tabellen och plötsligt har vi också plusmålskillnad, sa Jonevret.
Ellot Nilsson King gjorde en av sina bästa matcher hittills i KF.
– Vi fick en bra start och det kändes bra hela matchen igenom. Mitt mål kom på en fin serve från Benshi, det var bara att springa och nicka in bollen, sa han.
King var king

Första från start

Filip Johansson Bahar gjorde, liksom lagkaptenen Andreas Bellander, säsongens första seriematch från start.
– Vi är framåtlutade och skapar mycket, då är det jättekul att spela, tyckte Norrstrandssonen.

Till Serbien

Målvakten Miloje Prekovic, som värvades från Öster när Mathias Karlsson blev hälseneskadad under vårvintern, fick hålla nollan, men han hade sorgblandad glädje efter matchen. Hans kontraktstid är slut och det här blev hans sista match i KF, åtminstone under överskådlig tid.
– Jag har fått ett bud från en serbisk klubb och troligen skriver jag på ett nytt kontrakt redan i slutet av denna vecka.
Prekovic är nöjd med sina månader i Karlstad.
– Jag ångrar absolut inte flytten hit. Har fått nya erfarenheter i en mycket trevlig stad och utvecklats i en klubb med många fina och duktiga människor, både spelare och ledare.
Remnér och Prekovic. Prekovic tackade för sig i klubben med att hålla nollan.

Cupmatch i Dalsland

På torsdag möter KF division 4-klubben Brålanda i Dalsland i Svenska cupen. Därefter blir det två veckors uppehåll för den gemensamma KF-träningen.
Norrettan startar sin höstsäsong med Piteå-KF den 4 augusti. Första hemmamatchen i höst spelas mot Vasalund den 11  augusti.

Text: Håkan Kamp
Foto: Christer Höglund och Håkan Strandman