Poäng med mersmak

Till skillnad mot många av de tidigare matcherna under säsongen var det Karlstad Fotboll som gjorde matchens första mål och då kunden man också resa hem med poäng.

Om matchen

Första halvlek
I en första halvlek blev försvararen Ludvig Gran dubbel målskytt. Först tog han sig in i straffområdet från höger och spelade in bollen mot första stolpen. Returen gick tillbaka till Ludvig och han kunde sätta 0-1 redan i den 13:e minuten.

I den 34:e minuten fick Karlstad Fotboll en vänsterhörna. Efter lite ”flipperspel” i straffområdet kunde Ludvig skarvnicka in 0-2 från nära håll.

Alldeles i slutet av den första halvleken tilldömdes hemmalaget en straff men den tog i insidan av stolpen och Karlstad Fotboll gick till halvtidsvila i en tvåmålsledning.

Karlstad Fotboll visade upp ett bra försvarsspel och en vägvinnande offensiv i den första halvleken. Man hade ett stort bollinnehav och skapade flera bra målchanser.

Andra halvlek
I den andra halvleken var det hemmalaget som tog kommandot direkt. Redan fem minuter in i halvleken kom reduceringen. Ett långt inkast in i Karlstads straffområde nicktouchas in.

Fem minuter senare lyckades Team TG kvittera då ett lågt inspel från vänster olyckligtvis styrdes in av en karlstad-försvarare.

I summeringen pekade tränaren David Ekelund på att det var andra halvlekens första kvart som förstörde det hela.

På onsdag väntar en hemmamatch mot Örebro Syrianska.